Mercedes má problémy s novou karosérií C-Klasse AMG DTM

iM2, 27. dubna 2016, 12:07 Google+

Nový C63 DTM připravil Mercedesu více problémů než prostoru pro zisk, přiznal šéf Mercedesu Ulrich Fritz. Pravidla pro vývoj vozů jsou v DTM zmražena. BMW, Audi a Mercedes se tak snaží hlídat náklady.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Nový Mercedes C63 DTM dělá Mercedesu starosti

Nový Mercedes C63 DTM dělá Mercedesu starosti | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

Pokud značka představí nový vůz, tak může dojít ke změnám pouze po obvodu nad 'horizontální designovou linií'. Co to znamená? Vlastně se může vůz měnit pouze v oblasti nad spodní hranou dveří a nad podběhy. Zatímco BMW i Audi pokračují v sezoně 2016 s vozy M4 DTM, respektive RS5 DTM, Mercedes letos vyjede s novým C-Klasse DTM, které odpovídá silniční verzi modelu.

Nový vůz musí odpovídat technickým regulím DTM: "Zatímco auto se vizuálně hodně změnilo, nebylo nám dovoleno změnit žádnou z aerodynamický důležitých věcí, které ovlivňují výkon, pod tzv. 'designovou linií'. Teď je pro nás výzvou skloubit aerodynamicku starého auta s karosérii nového auta.

Je zřejmým faktem, že vozy DTM jsou vždy založeny na stávajících modelech značky. Proto jsme upravili design. Auto teď vypadá skvěle. Ale také to vytvořilo jeden nebo dva problémy, které je třeba vyřešit," říká Ulrich Fritz. Zatímco Mercedes teprve zrychluje svůj vůz, Audi a BMW ovládly (každá značka po dvou dnech) oficiální testování na Hockenheimu před startem sezony.

img-responsive

Mercedes musel nasadit novou karoserii na starý vůz | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Mercedes zaznamenal nejlepší čas v posledním dnu testů, kdy Gary Paffett ztratil na nejlepší čas 0,148s. "Myslím, že se ubíráme správným směrem. Nejdůležitější bude, jak rychle najdeme vhodné nastavení našeho auta. Je jasné, že naše konkurence má v tomto ohledu náskok. Pro ně se nic nezměnilo. Mohou tedy spoléhat na zkušenosti z minulých let."

Fotogalerie nového Mercedesu C63 AMG DTM:

 

Vytisknout

Diskuze: Mercedes má problémy s novou karosérií C-Klasse AMG DTM

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Ilustrační foto

I v roce 2016 bude povolená týmová režie

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud