Tom Blomqvist novým jezdcem BMW

iM2, 3. února 2015, 12:07 Google+

BMW Motorsport oznámilo Toma Blomqvista jako svého osmého a posledního jezdce pro tuto sezonu. Tom nahradí v sestavě Joeyho Handa, který sestavu bavorské značky po konci minulé sezony opustil.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Wittmann, Marco

Wittmann, Marco | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

Tom Blomqvist si BMW M4 DTM poprvé vyzkoušel v prosinci při testech. Tehdy absolvoval společně se sedmi dalšími nadějnými piloty posezonní test BMW pro mladé piloty. Jezdilo se na jihu Španělka na okruhu Jerez de la Frontera.

Syn rallyové legendy, Stiga Blomqvista, vloni obsadil druhé místo v Euroserii F3. I přes svých 21 let už má s monoposty poměrně dost zkušeností. BMW tím zkompletovalo sestavu pro letošní rok. V jejich barvách se představí Marco Wittmann, Augusto Farfus, Bruno Spengler, Maxime Martin, Antonio Félix Da Costa, Timo Glock, Martin Tomczyk a Tom Blomqvist, který je tedy jediným nováčkem.

Šéf BMW pro motorsport, Jens Marquardt, vítá svého nového jezdce slovy: "Jsme moc rádi, že můžeme přivítat dalšího nadějného mladíka v našem týmu - Toma Blomqvista. Tom nás vloni v Jerezu velice zaujal. Přichází k nám se zkušenostmi z F3. Jsem přesvědčen o tom, že má vše, co je potřeba, aby byl v DTM rychlý. 

Je velmi příjemným člověkem, takže jsme moc rádi, že je v našem týmu. Zatím jsme vždy dobře vybírali mladíky. Toma budeme maximálně podporovat při jeho vstupu do DTM v sezoně 2015." Také samotný jezdec je nesmírně rád za příležitost stát se továrním jezdcem: "Slovy nemohu vyjádřit, jak moc jsem šťastný za smlouvu s BMW Motorsport.

Po testu ve Španělsku jsem si představoval, jaké by to bylo, kdybych byl továrním jezdcem BMW a mohl pravidelně mačkat z M4 DTM maximum na dráze. Jsem opravdu hrdý na to, že jsem členem rodiny BMW." Tím pádem známe kompletní sestavu DTM pro sezonu 2015.
Vytisknout

Diskuze: Tom Blomqvist novým jezdcem BMW

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Wickens, Robert

Mercedes oznamuje jezdeckou sestavu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud