Audi testovalo s osmi talenty v Monteblancu

iM2, 27. listopadu 2013, 12:06 Google+

Audi se ve španělském Monteblancu vyzkušelo svoje mladíky, testu se účastnili kromě jiných také Ferdinand Stuck, Marvin Kirchhöfer nebo bývalý testovací pilot týmu Formule 1, Sauber, Robin Frijns.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Scheider, Timo

Scheider, Timo | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Audi dalo při svém testu možnost zajezdit si s vozem Audi A4 DTM hned osmi mladíkům. Jako rádci jim během všech tří dnů ve španělském Monteblacu navíc byli k ruce tovární piloti, Timo Scheider a Adrien Tambay. Jezdci absolvovali rozsáhlý testovací program jak na trati tak i mimo ni. Pro Audi už se pomalu stává tradicí, že po skončení sezony dá možnost testování s vozem kategorie DTM nějakým talentovaným mladíkům.

Nejinak tomu bylo i letos, když se za volant Audi A4 DTM posadili jezdci ve věkovém rozpětí 17 až 22 let. Nešlo přitom o pouhé zajíždění nejrychlejších kol, ale také o technické porozumění autu, vztah s inženýry a mechaniky, zpětnou vazbu na změny na voze a zvládnutí závodních situací. "Tyto mladíky vidíme jako investici do budoucnosti. S naším aktuálním kádrem jsme absolutně spokojení, i přesto ale chceme dávat mladým talentům šanci dostat se do zákulisí DTM," řekl Dieter Gass.

Závodní šéf Audi pokračuje: "Někteří z našich pilotů tak také začínali a dnes jsou součástí DTM nebo jiných sérií." Mladé jezdce navíc svými radami a typy podporovali také Adrian Tambay a Timo Scheider.

Během tří dní se za volant A4ky dostali Jordan King a Harry Tincknell, kteří test dostali přislíbený za jejich úspěchy v barvách Volkswagenu ve Formuli 3 Euroserii, dále pak holanďan, bývalý testovač ve Formuli 1 a mistr Renault Worl Series, Robin Frijns. Marvin Kirchhöfer se testu účastnil jako mistr Formule 3 Cupu. Dále jsme ve Španělsku mohli vidět také Alessandra Latifa ze Speed Euroserie. Pozvánku za svoje výkony v GT Sprint Serie dostale také Thomas Schöffler. Ferdinand Stück letos jezdil ve Vytrvalostním mistrovství na Nürbugringu (VLN) a Stefan Wackerbauer v roce 2014 jezdil ve Formuli Renault Eurocupu.



Vytisknout

Diskuze: Audi testovalo s osmi talenty v Monteblancu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Rockenfeller, Mike

DTM pojede v Číně v Guangzhou

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud