Ulitý start stál Merhiho vítězství

iM2, 21. října 2013, 15:26 Google+

Jezdec Mercedesu, Roberto Merhi, cítí, že nebýt penalizace průjezdu boxi, kterou obdržel za ulitý start, mohl by včera na Hockenheimu oslavit svoje první vítězství v kariéře pilota DTM.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Paffett, Gary

Paffett, Gary | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Jezdec týmu HWA obsadil druhé místo, což mu zajistilo jeho nejlepší výsledek v dosavadní kariéře DTM. Merhiho jízda byla jednou z ozdob závodu, během kterého se dokázal prokousat z 21. místa, ze kterého do závodu vyrážel, až na 2. To ho navíc zbrzdila penalizce průjezdu boxy.

Španěl je samozřejmě s výsledkem spokojen, avšak cítí, že byl schopný porazit i vítězného Tima Glocka - nebýt penalizace. Tu obdržel Roberto Merhi za ulitý start. "Včera jsem měl na to, abych vyhrál závod. Je škoda, že se mi to nepovedlo. Mohla za to penalizace za ulitý start.

Nemůžete prostě vyhrát, když příjdete o tolik času [díky penalizaci], navíc jsem se po výjezdu z boxů ocitl v hloubi pole. Dnes jsem si ale nemohl přát víc. Když jsem se ráno vzbudil a viděl jsem, že prší, byl jsem šťastný. Věděl jsem, že budu v TOP5, za mokra mi to jde,"
hodnotí včerejší závod Merhi.

"Po takovém výsledku musím být spokojený, letos to byla těžká sezona. I kdybych dojel 5., tak bych byl spokojený. Podium a nebo dokonce vítězství je ale ještě lepší." Jedno druhé místo posunulo Roberta na 15. místo v tabulce jezdců, kdyby vyhrál, byl by dokonce 12.: "Kdybych vyhrál, byl bych 12. Každopádně i tohle [15. místo] není špatné, zde je totiž 22 nejlepší jezdců na světě. Na konci sezony jsem šťastný."
Vytisknout

Diskuze: Ulitý start stál Merhiho vítězství

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Rockenfeller, Mike

DTM titul je neporovnatelný s jinými úspěchy

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud