Mercedes angažoval trojici mladíků

iM2, 2. dubna 2012, 12:04 Google+

Robert Wickens a Roberto Merhi se přidávají k týmu Mercedesu pro letošní sezonu. Společně s Christianem Vietorisem budou tvořit Juniorský tým, jehož mentorem bude Michael Schumacher.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Schumacher, Ralf

Schumacher, Ralf | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Kanaďan Robert Wickens, který vyhrál v loňském roce titul ve Formuli Renault 3.5, bude kolegou bývalého jezdce F1, Davida Coultharda, v týmu Mucke Motorsport. "DTM je skvělá série, závodíte zde proti těm nejlepším jezdcům. Jsem hrdý na to, že mi dal Mercedes možnost stát se členem jejich juniorského týmu. Mým hlavním cílem bude dokončit každý závod a podávat při tom dobré výkony."

Mistr Eurosérie F3, Roberto Merhi, bude závodit za Persson Motorsport, kde doposud působil Christian Vietoris. Ten se pro letošek stal jezdcem týmu H.W.A. Michael Schumacher, který byl členem Juniorského programu Mercedesu v roce 1990, k tomu říká: "Dobře si pamatuji začátky mé kariéry a na to, co jsem získal od Mercedesu a jeho Juniorského týmu. Hodně mě toho naučili, jak na trati, tak i mimo ni. Naučli mě spolupracovat s inženýri a médii."

"Teším se na vývoj Christiana, Robertoa a Roberta. Myslím, že je čekají skvělé časy. Mercedes se velmi snaží o výchovu mladých jezdců - je zde hned několik příkladů," pokračuje Schumacher.Toto oznámení znamená, že u Mercedesu nezbyde místo pro Maro Engela a Rengerho van der Zandeho. To znamená, že i Mercedes, stejně jako Audi, nasadí 8 vozů. Celkem se tak dočkáme 22 aut na startu.

Vytisknout

Diskuze: Mercedes angažoval trojici mladíků

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Na Hockenheimu probíhá první oficiální test

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud