Rockenfeller po ztrátě vedení: Nic se neděje

iM2, 4. června 2013, 17:14 Google+

Jezdec Audi, Mike Rockenfeller, se nechal slyšet, že se nic neděje poté, co v neděli přišel o vedení v šampionátu DTM. To od něj převzal Bruno Spengler z BMW.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rockenfeller, Mike

Rockenfeller, Mike | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Jezdec týmu Phoenix dojel do Rakouska s bodovým vedením v šampionátu a výhrou z Brands Hatch v kapse. Jenže Kanaďan ve službách BMW byl pouze bod za ním, navíc v Rakousku obhájce titulu vyhrál. Mike Rockenfeller dojel do cíle jako 4. po startu ze 13 místa (díky penalizaci). Díky tomuto výsledku si Spengler připsal o 12 bodů víc.

Mika Rockenfellera však tato situace nijak netrápí. Němec naopak věří, že stále může bojovat se svojí RS5 DTM o šampionát. Audi na Red Bull Ringu prokázala dobrou rychlost, což potvrdil jak Rockenfeller tak značkový kolega Ekström (startoval 15. a dojel 5.).

"Pokud se Vám v DTM povede postoupit ze 13. místa na 4., tak můžete být spokojeni. Je škoda, že jsme v sobotu dostali tu penalizaci, protože z výsledku je zřejmé, čeho bylo v neděli možné dosáhnout," poukazuje na skvělou závodní rychlost Mike.


Mike se letos, na rozdíl od minulých let (zde v roce 2009), plně se soustředí na DTM. Zdá se, že jeho přístup nese ovoce.

Jeho tým se rozhodl pro pneumatikovou strategii standard-option-standard, což se ukázalo být jako skvělá volba. Podle jezdce byla právě strategie základem k takovému postupu polem. "Auto jelo jako ve snu a strategie byla brilantní. Děkuji moc Audi a týmu Phoenix - bojujeme o šampionát! Doufal jsem v ještě víc, ale berete to, co přijde."

Vytisknout

Diskuze: Rockenfeller po ztrátě vedení: Nic se neděje

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Spengler, Bruno

Red Bull Ring: BMW získává triple

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud