Juncadella: Nejsem náhrada za Kubicu

iM2, 1. března 2013, 04:27 Google+

Daniel Juncadella nevnímá DTM pouze jako odrazový můstek do F1. Jeho smlouva s Mercedesem byla podepsána již v prosinci, tudíž padá možnost, že by nahradil Kubicu poté, co se rozhodl v DTM letos nestartovat.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Schumacher, Ralf

Schumacher, Ralf | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Edoardo Mortara, Roberto Merhi a Daniel Juncadella - všichni tři mají něco společného. Při vstupu do DTM byli/jsou úřadujícími mistry Euroserie F3. Minulou středu byl oznámen Daniel Juncadella jako šestý a poslední jezdec Mercedesu pro letošek. On sám však již dlouho věděl, že bude letos v DTM s Mercedesem. "Smlouvu s Mercedesem jsme podepsali již v prosinci," odhalil mladík v rozhovoru pro španělské noviny "AS".

Stejně jako jeho dva předchůdci, i on se rozhodl dát před GP2 přednost DTM. Podle něj je tohle nejlepší cesta do F1, záleží však na výbavení týmu: "Každý Vám slíbí, že pro Vás udělá všechno možné, ale realita je dost často jiná. V GP2 bychom museli zaplatit nehoráznou sumu peněz," upozorňuje Daniel. V DTM na něj čekala smlouva s Mercedesem a podle jeho slov dobré podmínky.

"Až doposud jsem musel vždy za svoje starty platit nebo najít sponzory. Teď se to mění, dostávám plat." Dále už se ale o finanční otázce 21letý pilot bavit nechtěl, pro něj je hlavní sport: "Musím se soustředit na to, abych zde byl dobrý a zlepšoval se." Španěl vnímá DTM jako skvělou příležitost pro další postup do F1. Roli v týmu Mercedesu v F1 by si dovedl představit.


Vůz C-Klasse Coupé DTM si poprvé vyzkoušel ve Valencii

Letos je ale jeho pozornost upřena na DTM: "Je to velmi profesionální mistrovství. Chci, aby mě měli lidé z F1 na očích. Je možné, že zbytek své kariéry už budu jezdit jenom v DTM a do F1 se nedostanu, ale pořád to není GP2..." Jako dobrý příklad, jak se dá z DTM dostat do F1 může posloužit další bývalý mistr Euroserie F3, Paul di Resta.

Vytisknout

Diskuze: Juncadella: Nejsem náhrada za Kubicu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Paffett, Gary

Kubica pojede ME s Citroënem

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud