Mercedes redukuje kádr: 2 matadoři, 4 mladíci

iM2, 20. února 2013, 13:51 Google+

Mercedes dnes oznámil svoje jezdecké složení pro sezonu 2013. Stuttgartská značka nasadí pouze 6 vozů C-Klasse DTM. Ani v jednom neuvidíme Roberta Kubicu. Do DTM naopak Mercedes přivádí mistra F3, Daniela Juncadella.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Vietoris, Christian

Vietoris, Christian | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Robert Kubica testoval C-Klasse DTM zkraje tohoto měsíce a spekulovalo se o jeho možných startech v DTM. Poláka nakonec ve voze DTM neuvidíme a jeho jízdy s Mercedesem byly opravdu pouhým testem. Bývalý jezdec BMW a Lotusu vybíral před letošní sezonou mezi rally a DTM.

Mercedes se rozhodl omezit svůj program v DTM na pouhých 6 vozů. Značku už v sezoně 2013 nebude reprezentovat tým Persson. 4 vozy nasadí tovární tým H.W.A. a 2 soukromý tým Mücke. Mercedes má ve svém týmu dva zkušené matadory - Garyho Paffetta, mistra DTM z roku 2005 a vítěze 19 závodů DTM (z aktivních jezdců nejvíce) a Ralfa Schumachera, toho čeká již 6. sezona v DTM.

Další 4 jezdci jsou mladíci, kteří chtějí v DTM zazářit - Christian Vietoris pojede již 3. sezonu, Roberto Merhi a Robert Wickens vloni v DTM debutovali, letos dostávají šanci své zkušenosti z prvního roku přetavit v lepší výsledky. Posledním jezdcem a nováčkem v barvách Mercedesu je Daniel Juncadella, mistr F3 z roku 2012.

Toto Wolff, novým prezident Mercedesu pro motorsport, prohlásil, že věří, že se mladý jezdecký kádr v budoucnu vyplatí: "V historii Mercedesu má vývoj mladých talentů dlouholetou tradici, takže je logické, že jsme v DTM ještě zvětšili náš Juniorský tým oproti loňskému roku. Čtvrtým pilotem Juniorského týmu je Daniel Juncadella."

"Christian Vietoris, Roberto Merhi a Robert Wickens zvládli velkou výzvu v podobě nových vozů v loňském roce velmi dobře a není pochyb o tom, že se budou zlepšovat i v roce 2013. Jsou součástí našeho úspěšného programu pro rozvoj mladých talentů."


Robert Wickens se v druhé polovině roku výrazně zlepšil

Mercedes opouštějí Susie Wollf, která se stala vývojovou jezdkyní Williamsu v F1, David Coulthard se rozhodl ukončit kariéru aktivního závodního jezdce a Jamie Green přechází k Audi.

Vytisknout

Diskuze: Mercedes redukuje kádr: 2 matadoři, 4 mladíci

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Haug, Norbert

Hauga u Mercedesu v DTM nahradil Schattling

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud