Kubica: DTM mě bavilo, jízda byla bez potíží

iM2, 25. ledna 2013, 16:54 Google+

Robert Kubica včera absolvoval svoje první testy s Mercedesem C-Klasse Coupé DTM. Polák zvládl odkroužit 114 okruhů a jízda s vozem DTM ho velmi bavila. Během jízdy nezaznamenal žádné potíže.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Paffett, Gary

Paffett, Gary | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Robert Kubica stále doufá v návrat do Formule 1. Jezdec, který působil ve stáji Lotus, v F1 nejezdí od své nehody v rally, která se stala zkraje roku 2011. Polák utrpěl v Itálii těžká zranění, ze kterých se stále zotavuje. Zatím není jasné, jestli vítěz Grand Prix Kanady z roku 2008 pojede letos v DTM nebo v rally.

"Testování mě moc bavilo," říká 28letý jezdec, který obkroužil 114 okruhů, což se rovná vzdálenosti celých 456,57 km. "Hodně jsem se toho o této sérii a o Mercedesu dozvěděl. Se svým výkonem v prvním testu vozu DTM jsem velmi spokojen. Během jízd jsem neměl žádné potíže."

"První instalační kola jsem jel na morké dráze. Poté se docela silně rozpršelo, a tak jsme museli chvíli s testovacím programem počkat, až trať trošku oschla. Celkově to byla dobrá zkušenost, auto jsem poznal za všech podmínek."

"Na auto jsem si celý den zvykal, ale celkově jsem se cítil velmi dobře. Pochopitelně jsem si musel po mé dlouhé pauze na takový výkon, který vůz DTM má, znovu zvyknout.

Na fotogalerii a videa z testů se podívejte zde.

Vytisknout

Diskuze: Kubica: DTM mě bavilo, jízda byla bez potíží

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Maxim Martin potvrzen testovacím jezdcem BMW

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud