Maxim Martin potvrzen testovacím jezdcem BMW

iM2, 25. ledna 2013, 16:39 Google+

BMW bude v letošní sezoně obhajovat titul v DTM, proto chce být maximálně připraveno. Novým testovacím jezdcem mnichovské značky se stává Maxim Martin.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Novým jezdcem BMW se stává také Maxim Martin. 26letý jezdec je novým testovacím a vývojovým jezdcem značky, tuto roli přebírá po Marcu Wittmannovi, který postoupil na pozici závodního jezdce. Martin bude mimo roli testovacího jezdce jezdit také v ALMS pro BMW Team RLL.

"Velmi nás těší, že můžeme uvítat Maxima v našem týmu. Tuto smlouvu si vysloužil svými velkorysými výkony v sezoně 2012," říká šéf BMW pro motorsport, Jens Marquardt.

Martin v roce 2012 obsadil druhé místo v Blanc Pain Endurance Series a úspěchy sbíral také v ADAC GT Masters. Letos bude přítomný na všech podnicích DTM a v ALMS bude jezdit s BMW Z4 GTE.


Martina jsme viděli i v Brně s Fordem GT

"Jsem velmi šťastný a myslím, že je skvělé pokračovat v mé kariéře v motorsportu s BMW. Mám možnost poznat tým DTM a sbírat zkušenosti. Navíc budu jezdit za BMW RLL, což je pro mě velká výzva. Už se na závody opravdu těším. BMW mě podporovalo i v průběhu mé dosavadní kariéry," říká jezdec.

Vytisknout

Diskuze: Maxim Martin potvrzen testovacím jezdcem BMW

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Tomczyk, Martin

Glock se osvědčil, bude závodit v DTM za BMW

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud