Kubica pojede ME s Citroënem

iM2, 28. února 2013, 20:48 Google+

Z plánovaných startů v DTM sešlo a teď chce Robert Kubica startovat v Mistrovství Evropy s Citroënem. Smlouva sice ještě není podepsaná, ale obě strany pracují na tom, aby se stihly připravit na start na Kanárských ostrovech.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Paffett, Gary

Paffett, Gary | foto: dtm.de

Sdílejte článek

"Vypadá to dobře!" řekl dnes večer Yves Matton, šéf Citroënu pro Autosport. Belgičan však zatím oficiálně nemůže podpis smlouvy potvrdit, ale "očekávám, že zkraje příštího týdne budeme schopni něco oficiálně potvrdit. Naším plánem je zahájit sezonu na Kanárských ostrovech."

Kubica bude jezdit v ME s Citroënem DS3 RRC, pochopitelně speciálně upraveným s hydraulickým řazením, které Kubicovi umožní starty v rally. Tuto změnu musela posvětit samotná FIA, povolení dostaly obě značky, které stály o starty Kubici - M-Sport a Citroën. Program není zatím známý, ale pokud by se Robert chtěl ucházet o titul, tak by musel odstartovat minimálně v 8 ze zbývajících 11 soutěží.

Matton ale neopoměl zdůraznit, že smlouva s Kubicou zahrnuje pouze dohodu o rally, nikoliv, jak se spekulovalo, starty ve WTCC, kam by Citroën měl mířit. Francouzi plánují starty na okruzích od roku 2014 a to dokonce se Sébastienem Loebem.

Kalendář ME naleznete zde.

 

Vytisknout

Diskuze: Kubica pojede ME s Citroënem

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Schumacher, Ralf

Proč Kubica odmítl DTM? Za rok druhá šance?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud