Proč Kubica odmítl DTM? Za rok druhá šance?

iM2, 28. února 2013, 14:30 Google+

Zranění Roberta Kubici jsou ještě stále moc velkým handicapem na to, aby mohl už letos jezdit v DTM. Druhou šanci však Toto Wolff nevylučuje.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Schumacher, Ralf

Schumacher, Ralf | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Celý motoristický svět by to Robertu Kubicovi přál: Po testech s vozem DTM ve Valencii ve Španělsku všichni doufali, že už bude natolik fit, aby letos mohl jezdit s vozem DTM.

"Robert je neobyčejný člověk a skvělý jezdec. Měli jsme ho v jednom z našech vozů a jeho výkony byly skvělé. Jeho zranění jsou však vážná a třeba i kvůli kovovým destičkám je ještě na DTM moc brzy," říká Toto Wolff.

Sezona čítající deset závodů s velmi vyrovnaným polem by byla zatím ještě nad Polákovi síly. "Robert řekl, že zde [v DTM] jezdí ti nejlepší jezdci a on má handicap, sice nasedání do vozu. Úroveň v DTM je dost vysoká a proto se rozhodl, že zde startovat nebude. Prvně musí zahnat ty démony," zavtipkoval nový šéf Mercedesu pro motorsport Wolff.

Rozhodnutí ohledně DTM padlo společně mezi Mercedesem a Kubicou. Letos by se měl Robert objevovat v rally voze. "Myslím, že rally mu pomůže, dostat se zpět na nejvyšší vrchol motoristického sportu. Když je za volantem, tak alespoň nemusí pořád myslet na to, co se stalo." Wolff však připustil, že za rok by mohlo být téma Kubica a DTM opět znovu otevřeno.

Vytisknout

Diskuze: Proč Kubica odmítl DTM? Za rok druhá šance?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Reuter, Manuel

Reuter kritizuje Mercedes a Schumachera

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud