Scheider nepodceňuje ani BMW ani Mercedes

iM2, 5. března 2013, 13:12 Google+

Na začátku května začně, jako již tradičně, nová sezona DTM na okruhu Hockenheimring. Jezdec Audi, Timo Scheider, dobře ví, že by jeho tým neměl podcenit ani jednoho z rivalů - Mercedes a BMW.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Scheider, Timo

Scheider, Timo | foto: dtm.de

Sdílejte článek

V roce 2012 vstoupilo DTM do nové éry - s BMW, Audi a Mercedesem si to o titul v šampionátu rozdávají všechny tři německé prémiové značky. Hned při návratu všechny tituly oslavili mnichovštví, není tedy vůbec pochyb o tom, že budou i letos velmi silní: "Pokud by se někdo podíval na to, jak důsledně se u BMW pracovalo, tak mu musí být jasné, že letos budou ještě silnější. Mají zkušenosti z loňského roku," varuje před sílou konkurence Timo Scheider.

"My se musíme ale soustředit na sebe a ne pozorovat konkurenci. Musíme udělat krok vpřed. Občas jsme něco tu a tam udělali špatně, musí být pro nás ispirativní, jak pracují ostatní." Dvojnásobný mistr DTM si všímá i druhého rivala - Mercedesu: "Jak to bude letos vypadat s Mercedsem, je otázka. Za současné situace jsem si ale jistý, že Mercedes má velmi konkurenceschopné auto. Mají také velmi dobrý tým.

Je škoda, že Norbert odešel.  Dobře jsem si s ním rozuměl a za několik minulých let mezi námi vzniklo dobré přátelství, i když jsme byli konkurenti. Asi měl k odchodu dobré důvody, ostatně tak to je. Jednoho dne se také stane, že v DTM už nebude žádný Timo Scheider." To se ale netýká roku 2013, kdy chce Němec zabojovat o titul.


V roce 2010 na Brands Hatch s číslem 1 na dveřích

Loňská sezona byla pro jezdce velkým zklamáním, zatímco v letech 2008 a 2009 oslavil titul, vloni obsadil se ziskem pouhých 19 bodů 14. místo v tabulce jezdců: "Rok 2012 byl katastrofa. Od teď budu využívat každé, byť sebemenší skulinky, abych se dostal před ostatní."

Vytisknout

Diskuze: Scheider nepodceňuje ani BMW ani Mercedes

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Vietoris, Christian

Vietoris: Rychlost mám, pracuji na psychice

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud