BMW chce otestovat mladíky

iM2, 12. září 2012, 18:31 Google+

BMW se rozhodlo dát šanci dvěma mladíkům, Maximu Martinovi a Fabio Leimerovi, kteří otestují BMW M3 DTM. Tito jezdci se testu zúčastní společně s Marco Wittmannem, který je testovacím jezdcem mnichovské značky.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: dtm.de

Sdílejte článek

BMW dělá vše pro to, aby se návrat do DTM nesl v úspěšném duchu. Najalo skvělé jezdce, například  Andyho Priaulxe (trojnásobný mistr WTCC z let 2006 až 2008), Bruna Spenglera (11 vítězství DTM) nebo třeba Martina Tomczyka (úřadující mistr DTM s Audi). Po úspěšném návratu (zatím dvě vítězství) BMW pokračuje v hledání talentů, kteří by jej mohly v budoucnu reprezentovat. Teď pozvalo na test, kterého se bude účastnit jeho tovární testovací jezdec, Marco Wittmann, také dva mladíky, Maxima Martina a Fabio Leimerse.

Maxim Martin letos okupuje čelo Blancpain Endurance Series s vozem BMW Z4 GT3, kterou mu připravuje tým Marc VDS Racing. Jeho kolegové jsou Markus Palttala a Bas Leinders. "Jsem velmi vděčný BMW za tuto příležitost. Letos mám skvělý program s BMW GT4 GT3. Uživám si spolupráci s lidmi od BMW - zatím na scéně GT vozů. Jsem si jistý, že to bude pokračovat i při testu DTM. Test mi dodá mitovaci před finále Blancpain Endurance Series v Navařře, kde budeme bojovat o titul," říká Belgičan.

Fabio Leimers je také nesmírně šťastný nabídnutou příležitostí. Švýcar, který momentálně jezdí v GP2 s týmem Racing Engineering, poprvé přišel do kontaktu s BMW již v roce 2006, kdy jezdil Formuli BMW v Německu. "Pro jezdce je vždy vzrušující, když se dostane za volant nového vozu, který nezná. BMW M3 DTM již prokázalo, že je schopné bojovat v DTM o nejvyšší příčky. Je skvělé moci takový vůz otestovat. Na nových vozech DTM je toho hodně pozitivního a už se nemohu dočkat, až usednu do takto precizního auta."

Vytisknout

Diskuze: BMW chce otestovat mladíky

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

Honda potvrdila výrobu nových modelů SH125i a SH150i

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud