Priaulx se nedokázal v DTM prosadit, zatím

iM2, 30. srpna 2012, 11:50 Google+

Andy Priaulx zatím nedokázal v DTM prokázat svoje nesporné jezdecké kvality. Jeho první sezony v německém mistrovství cestovních vozů neprobíhá podle plánu. Brit zatím získal body pouze ve dvou případech a momentálně je na 12. místě v tabulce jezdců.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Priaulx, Andy

Priaulx, Andy | foto: dtm.de

Sdílejte článek

To nejsou výsledky, na které by mohl být bývalý trojnásobný mistr světa cestovních vozů hrdý. V rozhovoru pro "motorsport-magazin.de" mluví o smůle, která ho provází a také vyjádřil své očekávání, že se to v budoucnu zlepší.

39letý pilot dokázal na Zandvoortu jako jeden ze 3 jezdců BMW postoupit do Q2. Jenže pak po startu do nej narazil Robert Wickens, což poznamenalo ovladatelnost M3 DTM v závodu: "Možná jsem mohl zajet výsledek v TOP10. Poškození aerodynamiky bylo během závodu horší a horší. Na konci už se auto nedalo skoro vůbec ovládat a já jsem ztrácel 2 až 3 vteřiny na kolo. Ostatní jezdci dosahovali na rovince až o 15 km/h vyšší maximální rychlost."

Se svým osobním výkonem je ale Priaulx spokojen: " Jsem na sebe docela hrdý, protože i když jsem nedosáhl na žádný dobrý výsledek, tak jsem jel opravdu naplno a dával jsem do toho vše." Rychlost tedy Andymu nechybí, jen by to chtělo zažít závod, ve kterém vše vyjde: "To vím jak já, tak i BMW. Rychlost jsme prokázali, už to chce jen bezproblémový závod."

Při pohledu zpět na uplynulé závody by jezdec BMW připoměl dva: Hockenheimring a Norisring. Na obou získal body. Dále připomíná, že i jiných závodech byla jeho rychlost konkurenceschopná, jenže to vždy z nějákého důvodu nevyšlo. Podle zkušeného jezdce jsou v kariéře vždy fáze, na které by nejraději zapoměl: "V takových chvílích ale musíte zůstat silní a dále pracovat. Odstup není velký."

Vytisknout

Diskuze: Priaulx se nedokázal v DTM prosadit, zatím

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Tomczyk, Martin

Tomczyk za manévr na Paffetta penalizován

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud