Letošní Mercedes C představen + FOTO a TAPETY

Daniel Šupa, 25. března 2007, 13:02 Google+

Na ženevském autosalonu proběhlo představení druhého účastníka letošního šampionátu DTM, zcela nového vozu Mercedes třídy C.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: Mercedes-Benz Motorsport

Sdílejte článek

Mercedes třídy C získal za své působení v německém šampionátu cestovních vozů nejvíce vítězství. V letech 1994 - 1996 a 2004 - 2006 triumfoval při 106 startech celkem 54krát! Model pro rok 2007 je třetí generací a počátek jeho přípravy sahá přesně rok zpět.

Díky zmrazení možného vývoje v mnoha technických oblastech ze strany vedení seriálu se zaměřili konstruktéři Mercedes Motorsport především na aerodynamickou účinnost vozu. Před měsícem byla nová zbraň Mercedesu testována za zavřenými dveřmi Berndem Schneiderem a Bruno Spenglerem.

„Třída C může být oprávněně považován za šampiona v historii DTM,“ uvedl při příležitosti představení novinářům a fanouškům šéf Mercedes Motorsport Norbert Haug. „Žádný jiný model nevyhrál tolik závodů a šampionátů a my chceme stavět na tomto úspěchu.“

Čtyři letošní vozy třídy C specifikace 2007 budou pilotovat obhájce titulu Bernd Schneider, kterému budou sekundovat dvojnásobný šampion Mika Häkkinen a Bruno Spengler s Jamie Greenem.

Vytisknout

Diskuze: Letošní Mercedes C představen + FOTO a TAPETY

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Wheldon, Dan

Homestead: Dan Wheldon v Miami potřetí vítězí

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud