Audi nasadí 8. vůz pro mladíka

iM2, 14. března 2012, 17:23 Google+

Audi podepsalo na poslední chvíli smlouvu s Adrienem Tambayem, který bude nastupovat v 8. Audi A5 DTM v letošní sezoně.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Scheider, Timo

Scheider, Timo | foto: dtm.de

Sdílejte článek

"Už vloni jsme byli připraveni nasadit 8. vůz, ale nechtěli jsme ho nasazovat dříve než v roce 2013, kdy budou muset všechny automobilky jet s minimálně 8 vozy. V poslední době jsme pracovali hned na několika projektech, vyvinuli jsme Audi R18 e-tron quattro pro Le Mans a také novou A5 DTM. Původně jsme chtěli i letos jet pouze se 7 vozy," odhaluje pomalé rozhodnutí ingolstadtské značky Dr. Wolfgang Ullrich, šéf Audi pro motorsport.

"Nakonec jsem velmi rád, že se nám podařilo dát dohromady vše potřebné pro start 8. vozu už letos. Podle mého názoru to ve velmi vyrovnaném poli DTM bude jen ku prospěchu, startovat s co možná největším množstvím vozů. Pole bude velmi vyrovnané a dodatečné auto znamená další šanci na úspěch. Navíc sudé číslo je z logistického hlediska daleko výhodnější než liché."

Adrien Tambay vloni jezdil v Auto GP (byl celkově 4.) a také jezdil s Audi R8 LMS ve ME FIA GT3. 21letý jezdec testoval Audi minulé pondělí. "V několika předešlých letech jsme do týmu vzali hodně mladých jezdců, někteří z nich pocházeli z programu VW pro juniory - F3. Cítím, že dnes má Audi opravdu skvělou jezdeckou sestavu, která má velký potenciál do budoucna. To platí i pro Adriena Tambaye, který nás přesvědčil v testech, že do našeho týmu skvěle zapadne." Na mladého Francouze čeká příští týden test nové A5 DTM ve Valencii.

Vytisknout

Diskuze: Audi nasadí 8. vůz pro mladíka

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Spengler, Bruno

Spengler v barvách BMW Bank

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud