Ekström: Největším rozdílem jsou nové gumy

iM2, 20. února 2012, 21:30 Google+

Podle Mattiase Ekströma jsou největší změnou na nových vozech DTM širší pneumatiky. Do startu nové sezony zbývají ještě 2 měsíce. Na konci té minulé jsme ve startovním poli naposledy viděli sedany, které jsou nahrazeny kupé.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ekström, Mattias

Ekström, Mattias | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Jenže změnou typu karosérie to nekončí, je to pouze jedna z mnoha změn. Další nalezneme například v oblasti aerodynamiky, přenosu hnací síly, také na podvozku se nové vozy výrazně liší od těch předešlých. Zatím pouze málo jezdců se vyjádřilo na adresu nových vozů, na to, jak se ve srovnání se svými předchůdci změnily. Ti, co se již o pocitech s novými vozy podělili, však žádné větší rozdíly nezaznamenali.

"Auto se od staré A4 DTM liší po jezdecké stránce pouze málo. Největším rozdílem jsou nové a širší pneumatiky. Díky nim se jezdecký styl trošku mění," říká Mattias Ekström. "Ted navíc máme řadící páčku přímo na volantu. Jak velká ale nakonec bude, to zatím nevíme. Ve voze jsme zatím finální verzi neměli." Týmům už ale moc dní na finální úpravy nezbývá, protože 1. března je naplánovaná homolagace nových aut.

Podle Švéda už se ale na autě mení pouze drobné detaily: "Teď už pracujeme pouze na finálních úpravách." 33letý dvojnásobný šampion DTM má za to, že se nové vozy předvedou v plné kráse a síle na trati až po homologačním procesu: "Každá značka se teď snaží udržet si svoje malé tajemství do poslední chvíle pro sebe. Po 1. březnu ale budou muset všichni trošku odhalit svoje karty, především během testů."

Vytisknout

Diskuze: Ekström: Největším rozdílem jsou nové gumy

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Finále MS GT1 v Indii

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud