Tomczyk podepsal smlouvu u BMW!

iM2, 23. listopadu 2011, 10:58 Google+

Na jednom z vozů BMW M3 DTM se v příští sezoně objeví číslo 1. Mnichovská automobilka totiž dnes oznámila, že uzavřela smlouvu s novým šampionem DTM, Martinem Tomczykem.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Tomczyk, Martin

Tomczyk, Martin | foto: Martin Tomczyk

Sdílejte článek

"Díky podpisu smluvy s Martinem Tomczykem se nám podařilo získat absolutně špičkového jezdce pro náš DTM program. V kontextu cestovních vozů se jedná stále o velmi mladého jezdce, ale už přesto patří mezi ty nejzkušenější v DTM. Je konzistentně rychlý, má skvělý charakter a je to bezdebaty vítěz," říká šéf BMW pro motorsport, Jens Marquardt.

Audi přitom teprve před dvěma dny oznámilo, že je nový mistr DTM opouští. Okamžitě se začalo velmi hlasitě spekulovat, že bude následovat Bruno Spenglera a stane se jezdcem BMW. Tyto zprávy se ukázaly jako pravdivé.

"V roce 2011 se stal prvním jezdcem v historii DTM, který vyhrál šampionát s rok starým autem. Uděláme vše, co bude v našich silách, abychom společně dosáhli podobného úspěchu i v budoucnu. Naším cílem je stát se konkurenceschopnými tak rychle, jak to jen půjde. Proto vnímáme Martina jako velmi důležitého," pokračuje Marquardt.

Tomczyk si poprvé vyzkouší novou M3 DTM za dva týdny na testu v Monteblancu ve Španělsku. Němec se tak stává čtvrtým oficiálně potvrzeným jezdcem BMW (Andy Priaulx, Augusto Farfus a Bruno Spengler). U BMW jsou tedy ještě dvě místa volná.

Vytisknout

Diskuze: Tomczyk podepsal smlouvu u BMW!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Tomczyk, Martin

Martin Tomczyk opouští od roku 2012 Audi!

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud