Spengler: Hondě otázek mi nevadí

iM2, 30. října 2011, 16:07 Google+

Od minulé středy už se konečně hraje s otevřenými kartami - přestup Bruna Spenglera k BMW byl oficiálně potvrzen.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Spengler, Bruno

Spengler, Bruno | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Co bylo v DTM hodně dlouhou dobu veřejným tajemstvím, už není. BMW minulou středu oznámilo uzavření smlouvy s Brunem Spenglerem. Kanaďan musel od 23. srpna pořád odpovídat na neutichající otázky ohledně jeho budoucnosti. "Je lepší, když se vás někdo občas na něco zeptá, než když nedostáváte žádné otázky. Je to více pozitivní než negativní," říká nový jezdec BMW. Otázky ohledně jeho budoucnosti tak bral spíše jako kompliment.

"Nebylo to vždycky jednoduché. Mám ale pochopení pro to, že to žurnalisté a fandové chtěli vědět. To je docela normální," říká Bruno. "Bylo to ale opravdu těžké. V této souvislosti mě něco hodně překvapilo. I přes otázky, které přicházeli každý víkend, jsem se udržel plně koncentrován - v každé kvalifikaci i v každém závodu. Vůbec mě to neotravovalo nebo nerozhodilo. Samotného mě to překvapilo, že mi to nevadilo. To je hodně pozitivní."

"Moje sportovní výsledky byly v Mnichově docela jasné. Vyhrát první závod DTM na stadionu, to je trochu zvláštní pocit. Bylo to divoké. Každopádně byla velká zábava, být neustále v takové blízkosti fandům. Ta atmosféra tam ve mě vzbudila hodně adrenalínu - bylo to něco jiného než obvykle," říká dosavadní jezdec Mercedesu o letošním závodu v Mnichově na bývalém olympijském stadionu.

"Absolutně nejhorším bodem sezony byl s odstupem samozřejmě Oschersleben. Byl jsem tam druhý, ale kvůli technickým problémům jsem musel vzdát. To nás stálo hodně." Bruno se v televizním rozhovoru pro motorsport-total.com také zmínil o sezoně celkově: "Odváděl jsem svoji práci, nijak moc jsem o tom dále nepřemýšlel. Závod od závodu jsem se snažil, výsledky jsem studoval vždy až po závodu."

Od sezony 2012 je tedy oficiálně pilotem BMW. Od kdy však? Smlouva u Mercedesu 28letému Kanďanovi na Hockenheimu v žádném případě nevypršela. Momentálně je stále pod smlouvou ve Stuttgartu. Aktuální otázka zní: Bude Norbert Haug svého dosavadního chráněnce ochoten pustit od Mercedesu pryč dříve? V zákulisí se vedou jedníní, podle kterých by se Bruno rád svezl s BMW M3 DTM ještě v tomto roce.

Vytisknout

Diskuze: Spengler: Hondě otázek mi nevadí

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Spengler, Bruno

Oficiálně potvrzeno: Spengler pojede s BMW!

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud