Budoucnost se přiblížila,Audi vyjelo s A5 DTM

iM2, 8. srpna 2011, 22:28 Google+

BMW již má za sebou jak prezentaci svého modelu BMW M3 DTM, tak i jeho první roll out. První vyjetlí na testovací dráhu zažila i žhavá novinka od Audi, model A5 DTM.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Biela, Frank

Biela, Frank | foto: www.auto-news.cz

Sdílejte článek

Martin Tomczyk je momentálně nejúspěšnějím pilotem Audi v letošní sezoně DTM. Předminulý týden v pátek měl tu čest být prvním jezdcem, který se na trati projel s vozem Audi A5 DTM. Asi se ptáte proč? Důvod je jednoduchý, spousta jeho kolegů byla nasazena značkou Audi ve Spa na 24 hodinovce."Nejednalo se o žádný test, byl to pouze roll out" komentoval Wolfgang Ullrich, který se testu i závodu ve Spa účastnil.

"V následujících týdnech začneme s přípravnými a vývojovými testy," pokračuje šéf Audi. Mezi výrobci byl vybrán 1. srpen jako datum, do kterého mohly značky testovat svoje nové vozy podle libosti. Toho využilo především BMW.

Od teď už je stanoveno maximální množství testů. Všichni tři výrobci se tak na začátku září potkají na společném testu na Lausitzringu. Na 1. března je naplánována oficiální homologace nových vozů.

BMW, které veřejnosti svůj nový vůz představilo při Show v Mnichově, již testovalo vůz na Oscherslebenu a minulý týden se tým vydal do Rakouska na Red Bull Ring. Na nové specifikace Audi a Mercedes si musí fanoušci ještě nějákou chvíli počkat. Obě značky plánují představit veřejnosti své vozy na autosalonu ve Frankfurtu, který je v půlce září.

Vytisknout

Diskuze: Budoucnost se přiblížila,Audi vyjelo s A5 DTM

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Mucke/Nygaard

Tým Young Driver AMR se těší na rok 2012

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud