Red Bull Ring: Tomczyk vyhrál i závod

Daniel Šupa, 6. června 2011, 00:29 Google+

RED BULL RING – ZÁVOD; Martin Tomczyk s o rok starší technikou vyhrál na nově rekonstruovaném rakouském okruhu nejen sobotní kvalifikaci, ale po bitvě do poslední vteřiny s Ralfem Schumacherem i nedělní závod.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Tomczyk, Martin

Tomczyk, Martin | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Tomczyk jezdí pro stáj Phoenix s vozem Audi specifikace 2008 a po bezchybném startu se ujal vedení, které v úvodu závodu zvyšoval. Hned v první zatáčce skončily naděje na dobrý výsledek pro letošního nováčka série DTM Mortaru. Po včerejším čtvrtém místě v kvalifikaci ho poslal na konec závodního pole pilot Mercedesu Engel, jenž dostal za incident trest průjezdu boxy.

V úvodu závodu patřilo druhé místo dalšímu jezdci čtyř kruhů Jarvisovi, před kterého se však dostal při zastávce v boxech rychlejší Schumacher s Mercedesem, jenž se následně dostal až za vedoucího Tomczyka a na cílové čáře ztrácel pouhé 4 desetiny vteřiny! Třetí dokončil Jarvis.

Na čtvrtém místě dojel Spengler, jenž vede průběžné pořadí a po startu z hloubi pole předvedl výbornou stíhací jízdu. Za ním do cíle dojel vítěz holandského závodu Rockenfeller, šestý skončil Green a sedmý Scheider, který musel na podstatně horších gumách odrážet útoky rychlejšího Paffetta. Brit sice neuspěl, ale připsal si v Rakousku alespoň jeden bod za poslední bodovanou příčku.

Na body nedosáhl dvojnásobný šampion Ekström, jenž startoval po havárii v kvalifikaci z konce startovního roštu. Po zastávce v boxech ztratil špatně utažené pravé přední kolo a účinkování v závodě vzdal.

Výsledky závodu ZDE
Průběžné pořadí ZDE

Vytisknout

Diskuze: Red Bull Ring: Tomczyk vyhrál i závod

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Dumbreck/Krumm

JRM Nissan fantasticky vítězí

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud