Norisring: Ralf Schumacher poprvé na 1. místě

iM2, 3. července 2010, 15:40 Google+

KVALIFIKACE; Na německém okruhu se dnes nejlépe prezentoval Ralf Schumacher, který tak na Norisringu získal jeho první pole-position v DTM. Jde o opravdové překvapení.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Schumacher, Ralf

Schumacher, Ralf | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Bývalý závodník F1 na Norisringu doslova zazářil. Dařilo se mu během celé kvalifikace: Q1 vyhrál, v Q2 byl třetí a do závěrečného rozstřelu (Q4) postoupil ze čtvrtého místa. To v praxi znamenalo, že ve čtvrté části kvalifikace jel jako první, nicméně ani jeden z jeho soupeřů, tedy ani Jamie Green,  ani Martin Tomczyk, ani průběžně vedoucí muž DTM Bruno Spengler, nedokázali Němce překonat.

Spengler, který na Norisringu již dvakrát vyhrál, byl rychleší v prvním i druhém sektoru této krátké tratě, ale ve třetím na Schumachera ztratil. Jejich odstup (0.069s)! je však zanedbatelný. Na čtvrté pozici bude stát Jamie Green s rok starým Mercedesem. Nejpomalejším z Q4 byl Martin Tomczyk s Audi. Ten se svou A4kou při posledním kole škrtl na výjezdu ze šikany o zeď.

TOP 6 doplňují dva jezdci na Audi, jedná se o Mattiase Ekströma a Olivera Jarvise. Za nimi stojí zbývající dva jezdci s aktuálními C-Klasse, tedy Gary Paffett a Paul di Resta.

Mírným zklamáním je až desáté místo úřadujícího šampióna DTM, Tima Scheidera. I šestnáctá příčka Mika Rockenfellera není nijak oslnivá. Další bývalý jezdec F1, David Coulthard, je třináctý. Jen pro zajímavost ještě dodejme, že v Q1 dělilo prvního a posledního jen 0,5s!
Vytisknout

Diskuze: Norisring: Ralf Schumacher poprvé na 1. místě

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Kuismanen/Salo

Gavin se vrací do Corvette stáje Mad-Croc

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud