Objeví se David Coulthard v DTM?

iM2, 11. listopadu 2009, 16:59 Google+

Němečtí novináři začali spekulovat o možném vstupu jednoho z nejúspěšnějších jezdců F1 posledních let, Davida Coultharda, do DTM.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Coulthard by se tak mohl stát po Jeanu Alesim, H.-H. Frenzenovi, Miku Häkkinenovi nebo Ralfu Schumacherovi dalším bývalým skvělým jezdcem formule 1, který by po ukončení aktivní kariéry vstoupil do DTM. 38letý Skot ukončil svoji závodní kariéru na konci sezony 2008. Podle zpráv z Německa projevil David velký zájem o DTM při jedné z jeho letošních návštěv, konkrétně závodu na Hockenheimu.

David se letos objevil ještě na Laustizringu nebo také na Norisrigu. Spekuluje se o tom, že by mohl nastupovat za Mercedes, pro který (v McLarenu) jezdil v F1 dlouhých 9 sezón. „Auta jsou těžká na ovládání, ale jsou skvělá. Vypadají fantasticky,“ prohlásil David.


Za McLaren jezdil Coulthard dlouhá léta, proto by mohl jezdit za Mercedes...

„V F1 se debatuje o dvojitých difuzorech, tyto vozy ale vypadají, jako kdyby měly patnáctipatrové,“ vtipkuje Coulthard. „Technologicky jsou tyto vozy opravdu na výši. Když jsem odešel z F1, tak jsem si chtěl dát rok přestávku, a pak se rozhodnout co dál.“ Právě DTM by mohlo být pro Skota skvělou příležitostí pro další závodní vyžití.


...Ovšem momentálně pracuje pro Red Bull, což by spíš odpovídalo Audi

„Po roce nic nedělání jsem si uvědomil, že jsem závodník,“
přiznává David. Další možností je, že bychom ho mohli vidět v Audi A4, protože jeho současný zaměstnavatel, Red Bull, je sponzorem hned dvou vozů A4. Šéf DTM, Hans Werner Aufrecht, je pro: „Moc rádi bychom viděli Coultharda v jednom z vozů naší série.“
Vytisknout

Diskuze: Objeví se David Coulthard v DTM?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

Šampion Valentino Rossi varoval tým Yamaha

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud