Co řekl Mateschitz k DTM v Rakousku?

iM2, 27. dubna 2008, 22:37 Google+

DTM by se mohlo opět vrátit do Rakouska v sezoně 2009. O tom jsme Vás již informovali. Dietrich Mateschitz si to každopádně přeje a když si tento sympatický chlapík něco umane, tak to dokáže!

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Je všeobecně známé, že Redbull chce zrekonstruovat starý A1-Ring. Majitel nápojového gigantu, Dietrich Mateschitz, by si samozřejmě návrat moc přál. K návratu jsou ovšem zapotřebí určité finanční prostředky, které by ovšem mohl evidentní zájem krále energetických nápojů zaručit.

„Vyjma formule 1 je DTM to nejlepší, co se dá v Evropě sledovat na závodních okruzích. Zástupci DTM se nás zeptali, jestli bychom chtěli pořádat závod ve Spielbergu a my jsme řekli ano. DTM jako zahajovací závod na zrekonstruovaném okruhu v létě 2009 by bylo super,“ řekl Dietrich Mateschitz.

Mateschitz by chtěl A1-Ring, který teď vypadá přinejmenším jako ruina, vrátit minimálně do původní podoby. Okruh se totiž již začal přestavovat, ale místní úřady rekonstrukci za 700 milionů Euro zamítly. Z okruhu zbyla jen hlavní tribuna.

Naposledy se DTM v Rakousku jelo v letech 2001, 2002 a 2003. Přesně jako F1. Až bude přestavba hotová, chce se Mateschitz také začít zajímat o mistrovství světa motorek. Mimo okruhu by musel ale Mateschitz investovat nemalé prostředky také do infrastruktury.
Vytisknout

Diskuze: Co řekl Mateschitz k DTM v Rakousku?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Suverénní Grosjean daroval závod Kobayashimu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud