Šampion Valentino Rossi varoval tým Yamaha

iMotorSport.cz / mediafax, 10. listopadu 2009, 00:17 Google+

Devítinásobný mistr světa motocyklových soutěží Valentino Rossi znovu upozornil tým Yamaha, že si bude muset vybrat mezi ním a vicemistrem světa Jorge Lorenzem.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
371

| foto: www.motogp.com

Sdílejte článek

Třicetiletý Rossi přiznal, že pro rok 2011 má nabídku od konkurenční značky Ducati, a naznačil, že odejde, pokud si Yamaha ponechá i Lorenza. Na otázku, zda zakončí svou kariéru jako jezdec Yamahy, Rossi odpověděl: "Nejsem si stoprocentně jistý, záleží na tom, co se stane příští rok. Záleží na mém výkonu a rozhodnutí Yamahy ohledně obsazení týmu pro rok 2011. Myslím, že Yamaha se musí rozhodnout mezi mnou a Jorgem."

Rossi přiznal, že by ho lákalo jezdit za italský tým, ale že by raději zůstal u Yamahy. "Mám skvělou nabídku od Ducati, ale ještě jsem se nerozhodl. Bylo by hezké vyhrávat na italské motorce," dodal. "Je to rozhodně velká motivace, ale moje vztahy s Yamahou jsou výjimečné. Pro ně je důležité, abych zakončil kariéru u nich, a pro mě platí totéž,"  vysvětlil.

Přestože Rossi nechce, aby Lorenzo zůstal jeho týmovým kolegou, prohlásil, že závodění vedle mladého Španěla si užívá. "Líbí se mi Jorgeho přístup k závodům, on miluje souboje, dává tomu maximum. Je agresivní, ale ne příliš," ocenil soupeře.

Rossi přišel do týmu Yamaha v roce 2004 od Hondy a na dosud slabém stroji získal hned první rok mistrovský titul. Od té doby vyhrál mistrovství světa ještě třikrát. Rossi byl jasnou týmovou jedničkou v roce 2004, kdy byl jeho kolegou Carlos Checa, a v letech 2005 až 2007, kdy jezdil s Colinem Edwardsem. Minulý rok se však mnohé změnilo příchodem Jorgeho Lorenza, dvojnásobného šampiona třídy do 250 ccm. Tým dal najevo, že Španěl je jejich nadějí do budoucna, až jednou Rossi skončí.

Lorenzova první sezona u týmu byla poznamenaná sérií velkých havárií a zranění, letos však dvaadvacetiletý Španěl sváděl s Rossim souboj o titul až do předposledního závodu sezony.

Vytisknout

Diskuze: Šampion Valentino Rossi varoval tým Yamaha

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

Grand Prix Valencie: Shrnutí

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud