Scheider: Druhý titul si více užíváte

iM2, 4. listopadu 2009, 22:26 Google+

Timo Scheider před začátkem finálového víkendu DTM, na německém Hockenheimu, prohlásil, že pokud se mu podaří obhájit titul šampióna DTM, tak to bude splnění jeho nejtajnějších snů. Tento sen se mu opravdu splnil.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Scheider, Timo

Scheider, Timo | foto: dtm.de

Sdílejte článek

„Dostal jsem příležitost zažít pocit, jaké to je obhájit titul v DTM. Chtěl bych moc poděkovat značce Audi, týmu Abt i mé rodině. Byla to fantastická sezona,“ prohlásil po dojetí závodu Timo. Němec soupeřil o titul s Britem Paffettem na Mercedesu, který závěrečný závod sice vyhrál, ale nebylo mu to nic platné, protože se Timo udržel v těsném závěsu na zadním křídlem Mercedesu po celý závod.

„S trochou více odvahy bych se dostal i do vedení. Ale bylo by to zbytečně riskantní. Proto jsem se rozhodl, že si radši podržím druhé místo. Snažil jsem se hlavně, aby vůz zůstal i po první zatáčce nepoškozený,“ popisuje Scheider.



Gary Paffett získal během roku celkem 4 vítězství, zatímco Timo “pouze“ 2. „Ano, je pravda, že Gary získal vítězství 4 a já pouze 2. Ale po celou dobu, co jsem v DTM, tak se šampiónem stává ten, kdo má na konci roku nejvíc bodů. A to jsem já,“ podotýká Scheider.

Když byl Scheider dotazován, jak by porovnal tento titul a ten loňský, odpověděl: „První titul je hodně o tom, že jste pod velkým tlakem, druhý si víc užíváte.“
Vytisknout

Diskuze: Scheider: Druhý titul si více užíváte

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

Nakano ohlásil koniec kariéry

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud