Green se jen modlil

iM2, 3. srpna 2009, 15:02 Google+

Přinášíme Vám vyjádření Jamieho Greena, který pořád nemůže uvěřit tomu, že dokázal vyhrát s rok starým vozem závod DTM. Green se tak zařadil na úroveň svého krajana, Garyho Paffetta, kterému se podobný husarský kousek povedl před dvěma lety.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Green, Jamie

Green, Jamie | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Jamie Green dokázal vyhrát na Norisringu až poté, co přesedl do ročního vozu. Na městském okruhu přitom startoval až jako sedmý. Sám Jamie Green dlouho nechtěl svému vítězství uvěřit!

„Je neuvěřitelné, že se mi podařilo vyhrát s ročním vozem!“ žasne Jamie. Green během kvalifikace bojoval s nestálými podmínkami. Ovšem už tehdy dokázal, že je opravdu rychlý, původně časomíra ukázala, že dokonce právě on stojí na pole position. Jenže Brit svoje nejrychlejší kolo zajel až při devátém kole, v kvalifikaci má každý jezdec pouze osm kol. Takže se sympatický Brit musel odsunout až na sedmou příčku.

Hned od začátku závodu se Green začal posouvat směrem vzhůru, po své druhé zastávce v boxech vyjel těsně vedle Bruno Spenglera. „Vyjel jsem z boxů a jeli jsme s Brunem bok po boku do první zatáčky. Jenže já jsem byl na vnějšku. Timo Scheider vedl, ale s Brunem jsme ho dokázali dojet,“ popisuje Green.


Paffett dokázal v roce 2007 také vyhrát s rok starým vozem, tehdy na Oscherslebenu

Nervy drásající souboj trval až do konce závodu, nakonec dokázal Jamie Green oba svoje protivníky předjet a získal tak svoje první vítězství na městské trati v DTM. „Když jsem vyjížděl z poslední zatáčky a najížděl na rovinku a do posledního kola, tak jsem se jen modlil, aby už to bylo poslední kolo. Když jsem na mé boxové zídce uviděl, že zbývá do konce jedno kolo, tak jsem uvědomil, že když neudělám žádnou chybu, tak mohu vyhrát...“


Jamie je společně s Paffettem jediným, komu se podařil vyhrát
s rok starým vozem

„Když jsem proťal cílovou čáru, tak jsem byl nepopsatelně šťastný. Můj závodní inženýr Martin křičel radostí do rádia. Nemohl jsem uvěřit tomu, že jsem vyhrál s rok starým vozem závod,“
zakončuje Jamie Green.
Vytisknout

Diskuze: Green se jen modlil

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Ekström, Mattias

Ekström penalizován za týmovou režii

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud