Ekström penalizován za týmovou režii

iM2, 3. srpna 2009, 14:40 Google+

ZANDVOORT, ZMĚNA VÝSLEDKŮ; Rozhodnutí ohledně týmové režie, kterou značka Audi použila na závodu v holandském Zandvoortu, konečně padlo. Jezdec Audi, Mattias Ekström, byl penalizován za použití týmové režie, která mu pomohla dostat se v závěru závodu před Olivera Jarvise a Alexadreho Prémata.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ekström, Mattias

Ekström, Mattias | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Audi s penalizací souhlasí. „Prestiži DTM by rozhodně nepřidalo, kdybychom nad výsledky závodu z Zandvoortu debatovali ještě dlouhé týdny,“ říká Dr. Wolfgang Ullrich, šéf Audi pro motorsport. DMSB, řídící orgán německého motorsportu, shledal, že “předjížděcí“ manévr na své značkové kolegy z týmu Phoenix Racing, Olivera Jarvise a Alexandreho Prémata, byl příliš okatý. Týmová režie je přitom v DTM zakázána. Tím pádem byla výměna pozic mezi jezdci jedné značky nelegální.

„V budoucnu budeme požadovat přesnější znění pravidel. V současné době nejsou pravidla ohledně týmové režie tak precizní, jak by bylo zapotřebí. Budeme požadovat upřesnění mezi týmovou režií a týmovou strategií,“ říká Ullrich.


Jarvis díky tomu slaví svoje nejlepší umístění v DTM

DMSB také udělilo pokutu oběma týmům značky Audi, Phoenix Racing a Audi Sport Team Abt, ve výši 25 000 Euro. Jarvis a Prémat obdrželi varování. Ekström ztratil dva body, které naopak získal Jarvis. Možná by se právě na konci roku mohly tyto dva body Mattiasi v boji o titul hodit.
Vytisknout

Diskuze: Ekström penalizován za týmovou režii

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Scheider, Timo

Oschersleben: Audi získává hattrick

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud