Potvrzeno: Kostka míří do DTM!

iM2, 30. dubna 2009, 20:55 Google+

Colin Kolles potvrdil: V letošní sezoně nasadíme 3 vozy, v tom třetím pojede Čech Tomáš Kostka! Startovní pole se tak rozroste na 20 vozů.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Biela, Frank

Biela, Frank | foto: Audi Sport Press

Sdílejte článek

Během testovacích jízd na Hockenheimu to už bylo více méně jasné, teď to však týmový šéf Colin Kolles potvrdil oficiálně: Tým v letošní sezoně nenasadí jen dva vozy A4 DTM, ale hned tři. Bude se jednat o vozy specifikace 2007. Christiana Bakkeruda a Johannese Seidlitze, kteří byli oznámeni již dříve, doplní Tomáš Kostka.

Kostka pro tým testoval v Almerii již v lednu. Když však na Hockehneimu s týmem opět testoval, byl to jasný náznak toho, že míří do týmu. 24letý Tomáš Kostka svou kariéru začínal ve formulových závodech. Závodil ve Formuli Ford, německé Formuli BMW, Formuli 3 Cupu a Renault World Series. V roce 2007 a 2008 bojoval v českém mistrovství, když vloni vybojoval sprinterský titul a ve vytrvalostních závodech skončil druhý. Mimo to se v roce 2007 postavil s vozem Ferrari GT1 na start 24 hodinovky v LeMans.

My jsme Vás samozřejmě o tom, že je Tomáš Kostka na Hockenheimu a testuje zde pro tým Kolles, informovali již dříve. Teď se tedy potvrdilo to, co se dalo pochopit již ze slov Antonína Charouze na Jarní Ceně Brna, když se bavil ohledně manévru po startu sobotní vyrvalosti, kdy se právě Kostka před Charouze dostal. Tomáš Kostka letos pojede v DTM! Tak tedy musíme doufat, že se mu bude dařit.
Vytisknout

Diskuze: Potvrzeno: Kostka míří do DTM!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Paffett, Gary

Novým Mercedesům konkuruje rok staré Audi

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud