Dr Wolfgang Ullrich: Letos jsme vyhráli vše

iM2, 1. listopadu 2008, 16:18 Google+

ROZHOVOR; Sportovní rok 2008 byl pro Audi velmi úspěšným. Vyhráli v Le Mans, American Le Mans Series a samozřejmě v DTM.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ullrich, Wolfgang

Ullrich, Wolfgang | foto: www.auto-news.cz

Sdílejte článek

Byl poslední závod emotivní?
To bylo neuvěřitelné finále. Museli jsme dlouho tvrdě pracovat, abychom se ujistili, že je Timovo auto (po nehodě v kvalifikaci) v pořádku. Celý den byl velmi emotivní, plné tribuny a nadšení fanoušci. Timo odjel výborný závod, i když byl pod velkým tlakem. Titul šampióna si zasloužil.

Byl to velmi úspěšný rok pro Audi, co myslíte?
Ano, my jsme dosáhli všeho, čeho jsme mohli dosáhnout. Vyhráli jsme všechny šampionáty, kterých jsme se účastnili, plus 24 hodin v Mans. To ukazuje, jak neuvěřitelně silný náš tým je. Všichni naši lidé, ať už v Audi Sport, Audi AG, v našich jiných týmech a samozřejmě naši jezdci, byli neuvěřitelně v kondici a dokázali zvládnout tento skvělý rok.

Jaký je budoucí program Audi Motorsportu?

Letos jsme ukončili velmi rozsáhlý 5ti letý program. Každý podzim se radíme o tom, co bude dál. Takže si musíme počkat až na Essen Motor Show, kdy představíme náš budoucí program.

Jste spokojen s postupem DTM?
Chtěl bych říci, že letošní poslední závod ukázal, jak moc je DTM silné se dvěma výrobci. Finále bylo jedinečné, ale samozřejmě nová značka by byla vřele vítána.

Podpořil byste, jako reprezentant Audi, zjednodušení pravidel za účelem jednoduššího vstupu nové značky do DTM?
Samozřejmě, kdyby se nějaká nová značka zajímala o vstup do DTM, byl by to pro ní velký závazek. My bychom jí samozřejmě rádi přizvali k debatě ohledně nových pravidel. Diskuze ohledně tohoto témata probíhají již celý rok.
Vytisknout

Diskuze: Dr Wolfgang Ullrich: Letos jsme vyhráli vše

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Scheider, Timo

Scheider ADAC sportovcem roku

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud