Scheider vs. di Resta: Hra čísel

iM2, 1. října 2008, 16:34 Google+

Kdo z nich bude šampiónem DTM pro rok 2008? Zde je shrnutí jednotlivých situací.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
di Resta, Paul

di Resta, Paul | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Sheider bude šampiónem již v Le Mans, když...
...ve Francii získá v závodě nejméně o čtyři body více než di Resta. Kdyby Scheider v Le Mans triumfoval, tak by di Resta nesměl dojet hůř než třetí. Kdyby Scheider dokončil druhý, pak by Paul nesměl být hůř jak šestý. Kdyby di Resta nedojel na bodech, stačilo by Němci dojet do pátého místa a slavil by předčasně titul.

Di Resta udrží bitvu o titul až na Hockenheim, když...
...dojede před Timem, stejně jako v Barceloně. Zkrátil by tak vedení Tima a měl by pořád šanci bitvu pro sebe rozhodnout v Německu. Di Resta může v závodě v Le Mans dokonce Scheidera předstihnout, musel by ale získat o osm bodů více než Němec. O osm bodů více by di Resta získal za předpokladu, že by vyhrál a Scheider dojel jen  na sedmém místě. Další možnost je, že by di Resta dojel druhý a Timo by nebodoval. Bodová shoda by mohla nastat, kdyby Paul di Resta získal o sedm bodů víc než Timo Scheider. To by Paul musel vyhrát a Timo dojet šestý, nebo by di Resta dojel na druhé pozici a Scheider osmý.

...Již pouze teoretická šance pro Ekströma a Greena:
Ztráta Jamieho Greena na čelo je 16 bodů a Mattiase Ekströma dokonce bodů 18. Jejich šance na zisk titulu jsou tudíž teoretické, ale nikdy neříkejme nikdy. Kdyby Eki získal dvě vítězství (tím pádem dvacet bodů), tak by Scheider musel získat ve zbývajících dvou závodech pouhý bod, aby úřadující šampión titul obhájil. Greenovi by stačilo jedno vítězství a jedno druhé místo k tomu, aby získal titul za předpokladu, že by Scheider získal pouhý bod. Di Resta by z posledních dvou závodů musel získat jen sedm bodů.
Vytisknout

Diskuze: Scheider vs. di Resta: Hra čísel

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Do IndyCar vstupuje nová konkurence, Team 3G

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud