Do IndyCar vstupuje nová konkurence, Team 3G

iM3, 30. září 2008, 20:46 Google+

Rozmach už konečně jediné americké série formulových monopostů jde vidět ve všech směrech. Plánované turbomotory a noví dodavatelé vábí na světlou budoucnost. Nově se nechali nalákat tři pánové, kteří založí stáj v IndyCar.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

Stanton Barrett, jenž od roku 1992 závodil v sérii NASCAR bude jedním ze zakládajících členů. Bývalý kaskadér je znám především v druholigovém šampionátu Nationwide. Dalšími vlastníky bude manažer Steve Sudler a v prostředí IndyCar známý Greg Beck.

Beck dlouhodobě nasazuje svůj tým do IndyCar, ale poslední kompletní sezónu absolvoval v roce 2001. Od té doby se jeho účast omezuje pouze na Indianapolis 500 a japonský závod v Motegi. Letos jeho monopost řídil Roger Yasukawa.

Ovšem od příštího roku se do vozu stáje Team 3G posadí pětatřicetiletý Barrett. „Cítím, že je správný čas se přesunout do IndyCar. Má před sebou budoucnost, popularita mezi fanoušky a společnostmi bude růst,“ uvedl Barrett.

„Stanton se do IndyCar rychle začlení,“ uvedl Beck. „Má za sebou mnoho závodů NASCAR a v počátku své kariéry nasbíral zkušenosti na klasických okruzích.“

Stanton Barrett na svou účast v Nationwide sérii nezanevře, pouze omezí program, aby se mohl soustředit na IndyCar.
Vytisknout

Diskuze: Do IndyCar vstupuje nová konkurence, Team 3G

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Canal/Dayraut

Nový tým ve FIA GT!

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud