Ekström dnes vypaloval rybník

Daniel Šupa, 12. července 2008, 21:34 Google+

ZANDVOORT - KVALIFIKACE; Vítěz kvalifikací dvou posledních ročníků holandského závodu Timo Scheider měl nakročeno k hattricku, ale na poslední chvíli ho sesadil výborným kolem úřadující šampion Mathias Ekström v dalším Audi.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ekström, Mattias

Ekström, Mattias | foto: dtm.de

Sdílejte článek

„Po celou kvalifikaci byl vůz výborný. Při prvním letmém kole jsem udělal chybu, ale při rozhodujícím vše sedlo jak mělo, mám z prvního místa na startu ohromnou radost," uvedl Ekström.

Překvapivě také Scheider, jenž vede průběžné pořadí, je s výsledkem spokojen: „Když jsem zde startoval z pole position, závod jsem nevyhrál, možná je klíčem k triumfu nestát první."

Kvalifikační boj dnes ovládlo Audi, třetím mužem je mistr Le Mans Kristensen. S Mercedesem se nejlépe kvalifikoval vítěz z Norisringu Green, ale až jako čtvrtý.

Třetí řadu si rozdělili Spengler a Tomczyk, až sedmý bude startovat di Resta s dalším letošním Mercedesem.

Hořkou porážku ochutnal vícenásobný šampion DTM Schneider, který bude začínat až jako dvanáctý, když ho kromě kolegů v letošních vozech pokořili i čtyři jezdci Audi specifikace 2007.

Domácí Albers, jenž se v trénincích pohyboval s dva roky starým vozem v první desítce, podobný výsledek nevyčaroval. Možná i díky problémům v druhé části kvalifikace bude stát až na čtrnáctém místě.

Další expilot formule 1 Ralf Schumacher skončil úplně poslední, devatenáctý.

 

Vytisknout

Diskuze: Ekström dnes vypaloval rybník

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

Stoner víťazí a pridáva ďalší rekord

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud