Mezi svodidly září Mercedes a Spengler

Daniel Šupa, 28. června 2008, 17:12 Google+

NORISRING - KVALIFIKACE; Ani dnešní odpolední kvalifikace po slabších časech v posledních trénincích nepřinesla Audi úspěch. Vozy Mercedes byly znovu rychlejší a obsadily první tři pozice startovního roštu. Pole position vybojoval dvojnásobný vítěz městského závodu Bruno Spengler.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Spengler, Bruno

Spengler, Bruno | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Přestože byl ve druhé části kvalifikace nejrychlejší vedoucí muž průběžného pořadí Scheider, ve finále na nejlepší nestačil, navíc se mu předcházející čas nepodařilo zopakovat. Spengler držel po většinu třetí části první místo a duel o pole position s ním sehrál jeho týmový kolega Green, jenž ho i překonal. Kanaďan však následně ještě zrychlil a s téměř 2 desetinami vteřiny náskoku vyhrál.

„Jsem moc spokojený, už je to nějaký čas, co jsem stál na pole position. Moje rozhodující kolo bylo dobré. Neudělal jsem žádnou chybu a věřím, že to bude stejné i v závodě."

Třetí místo za Greenem obsadil technickými problémy tento víkend sužovaný vítěz posledního závodu di Resta. Ve druhé řadě vedle něj bude stát Scheider, nejrychlejší zástupce vozů s kruhy ve znaku.

„Jsem trochu zklamaný, že se mi nepodařilo zopakovat čas z druhé části, ale tak už to někdy v životě chodí. Pracovali jsme na vozech velmi tvrdě a proti minulým rokům jsme tady konkurenceschopnější, jsem si proto jistý, že s jezdci přede mnou mohu závodit o stupně vítězů," uvedl Timo, jemuž by zopakování času z druhé části stačilo na druhé místo za Spenglerem.

Třetí řadu zítra vytvoří Tomczyk a Kristensen, oba v Audi. Čtvrtá bude patřit zbývajícím jezdcům v letošních vozech Schneiderovi a Ekströmovi. Paffett s devátým časem vede pole jezdců v loňských vozech a do Top10 ho doprovodil Premat.

Vytisknout

Diskuze: Mezi svodidly září Mercedes a Spengler

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Kanaan, Tony

Tony Kanaan a Marco Andretti v první řadě

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud