Premiéra nové Audi A4 DTM + FOTO

iM2, 4. března 2008, 21:10 Google+

Mistrovský vůz ještě vylepšit – takto těžký úkol čekal na techniky a inženýry týmu Audi Sport. Všechny práce šly podle plánů a teď mohla být závodní verze modelu A4 představena.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Pozitivní na celé věci pro Audi je, že nový vůz bude ještě dynamičtější než předešlý úspěšný model, se kterým vyhrál Mattias Ekström vloni titul. Nová Audi je již čtvrtou generací a interně je označována jako „R14“. Vůz prošel pochopitelně také technickým vývojem. Na vývoji se podílel i nový systém výpočtů CFD (Computational Fluid Dynamics), který pomáhá při vývoji modelu v oblastech obtékání vzduchu kolem vozu a proudění vzduchu pod i nad vozem.

„Použili jsme zcela odlišný vývoj oproti minulému projektu R13. Je to samozřejmě v rámci pravidel a jsme přesvědčeni, že by nám to mělo přinést výhodu v oblasti aerodinamiky,“ řekl Dr. Wolfgang Ullrich.

Po uběhnutí roční doby vývoje a ladění nového vozu se světu představila nová Audi A4 DTM, která je hlavně v detailech odlišná od své předchůdkyně. Vyvíjená byla v Ingolstadtu a Neckarsulmu.

„Mnoho změn, jako například na základě systémů quattro, FSI nebo TDI nemůžeme do změn pravidel udělat,“ řekl vedoucí technik Audi Sportu. I tak se technikům podařilo posunout těžiště vozu, tím pádem zredukovat hmotnost vozu. To přináší větší možnosti v rozložení zátěže na jednotlivých okruzích. Motor je také samozřejmě čtyřlitrový a má výkon 460 PS, i zde našli technici od Audi prostor pro zlepšení.

Nejdůležitější komponenty byly testovány už na konci sezóny 2007. První prototyp R14 absolvoval krátký roll-out již před Vánocemi na okruhu Le Castellet (Francie). Ještě před prvním závodem na Hockenheimu nový vůz odjede několik tisíc testovacích kilometrů.
Vytisknout

Diskuze: Premiéra nové Audi A4 DTM + FOTO

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Papis, Max

Max Papis se vrací do IndyCar

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud