Letošní Audi A4 DTM představeno + FOTO

Daniel Šupa, 22. března 2007, 19:55 Google+

Od vstupu továrny Audi do šampionátu DTM v roce 2004 uplynuly sice pouze tři roky, ale technický vývoj je i přes omezení ze strany organizátorů rychlý. Vůz A4 DTM nemá se svým prvním předchůdcem téměř nic společného.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: Audi Sport Press

Sdílejte článek

Silueta modelu A4 je i nadále zachována. Podvozek je postaven z 28 metrů ocelových trubek používaných v leteckém průmyslu. Pilot je usazen uprostřed monokoku z uhlíkových vláken stejné koncepce jako u vozů F1. Vůz je sestaven z 6000 součástek té nejvyšší kvality a technické úrovně.

Motorem je čtyřlitrový osmiválec do V s úhlem odklonu 90°. Díky předpisům zůstaly maximální otáčky nezměněny, ale vzrostla síla agregátu a kroutící moment, především díky zmenšení vnitřního tření. Také těžiště bylo sníženo a úpravy doznal i přívod vzduchu.

„Není možné dosáhnout výrazného skoku v DTM, protože je to omezeno předpisy. Přesto je rok co rok nalezeno zlepšení,“ uvedl Ulrich Baretzky, šéf oddělení motorů v Audi Sport.

Podobně tomu je i v oblasti aerodynamiky a zavěšení kol. Mnoho času strávil A4 v aerodynamickém tunelu, získal větší přítlak a má nižší součinitel odporu vzduchu.

Jako každá generace modelu A4 dostal i letošní vůz nový přední chladič k odlišení. Audi Sport dokončil třídenní testy ve španělské Barceloně.

Vytisknout

Diskuze: Letošní Audi A4 DTM představeno + FOTO

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Sharp, Scott

Přeorganizovaný tým čeká výsledky

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud