DTM mise na Race of Champions

iM2, 15. prosince 2007, 20:06 Google+

Úřadující šampión DTM Mattias Ekström a jeho týmový kolega od Audi Tom Kristensen budou tuto neděli závodit na již dvacátém ročníku závodu Race of Champions v Londýně. Byli totiž zvoleny za reprezentanty své země v různých závodních odvětvích.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ekström, Mattias

Ekström, Mattias | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Pro Ekströma je obhajoba jeho úspěchu z roku 2006 otázkou cti. Spolu s Kristensenem se pokusí získat pro Skandinávský tým titul, který Skandinávie získala jeho zásluhou také loni. Eurosport bude vysílat Race of Champion 16. prosince od 18:45 živě. 

Ze stadionu Stade de France v Paříži se tento závod přesunul do Londýna na stadion Wembley. V závodě se utkají ti nejlepší z nejlepších na přesně 1 km dlouhé paralelní trati v přímém souboji.

Jako domácí závod to zde mají dva týmy: Autosport England (Jenson Button - jezdec Formule 1 a Andy Priaulx - jezdec cestovních vozů) a F1 Racing Scotland (David Coulthard - hvězda Formule 1 a Alister McRae - pilot rally, bratr tragicky zesnulého Colina McRae). Barvy Německa bude zastupovat sedminásobný světový šampión Michael Schumacher a mladý, nadějný pilot F1 Sebastian Vettel. Z dalších velmi zajímavých jmen se na start postaví šampión NASCAR Jimmie Johnson (USA), čtyřnásobný šampión ChampCar Sebastien Bourdais (Francie) a dvojnásobný světový šampión rally Marcus Grönholm (Finsko).

Jezdci musí být opravdu zruční. Podstata tohoto závodu tkví v tom, že se utkají v šesti různých typech vozů. Vedle klasických ROC-Buggy zde budou letos i Aston Martin V8 Vantage, Ford Focus WRC, Fiat Grande Punto S2000 Abarth a Solution F Prototyp.

Ekströmova schopnost rychle se adaptovat na jiný vůz byla vloni rozhodujícím faktorem, když směřoval  za titulem. Ve finále dokonce porazil Loeba s rallovým speciálem Citroënu, se kterým Francouz předtím získal titul šampiona...

Vytisknout

Diskuze: DTM mise na Race of Champions

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Bartels/Biagi

Maserati MC12 slavily exhibicí

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud