DTM hvězdy v závodě Race of Champions

iM2, 17. srpna 2007, 08:18 Google+

DTM hvězdy Mattias Ekström a Tom Kristensen se také letos postaví na start závodu Race of Champions: 16. prosince 2007 poměří své síly piloti Audi s mezinárodními hvězdami cestovních vozů, formule a rallye na stadionu Wembley (Velká Británie). Ekström jede do Londýna jako obhájce titulu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ekström, Mattias

Ekström, Mattias | foto: Audi Sport Press

Sdílejte článek

V loňském roce porazil Ekström trojnásobného šampiona rallye Sebastiana Loeba. V poslední jízdě na Stade de France (Paříž) porazil Francouze dokonce v rallye voze.

„Moc si přeji být zase  na Race of  Champions s Tomem (Kristensenem)“, říká Mattias. „Loňské vítězství bylo silným momentem v mé kariéře závodního jezdce – teď chci i na stadionu Wembley můj titul obhájit.“

A Tom Kristensen říká: „To je opravdu úžasná show a přirozeně chci vyhrát, ale my ten závod nebereme příliš vážně, užíváme si atmosféru.“ 

Každý národní tým je složený ze dvou pilotů. Nastoupí proti sobě týmy z Velké Británie, Skotska, Francie, Německa, Finska, Španělska a USA. Ekström a Kristensen startují za tým Skandinávie.

Mezi přihlášené hvězdy patří vedle Ekströma a Kristensena bývalý šampion rallye Colin McRae a jezdci formule 1 David Coulthard, Jenson Button a Michael Schumacher.

Kdo ještě pojede v německém týmu sedminásobného světového šampiona není jisté. V roce 2006 byl na startu úřadující šampion DTM Bernd Schneider s bývalým jezdcem rallye Arminem Schwarzem.

Vytisknout

Diskuze: DTM hvězdy v závodě Race of Champions

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Green, Jamie

Audi a Mercedes testují na Lausitzringu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud