Kvalifikace triumfem Spenglera a Mercedesu

Daniel Šupa, 19. května 2007, 14:19 Google+

LAUSITZRING - KVALIFIKACE; Dnešní odpolední kvalifikace skončila drtivým úspěchem vozů s trojcípou hvězdou. Ze zástupců Audi se do finálové osmičky probojoval pouze osamocený Premat.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Spengler, Bruno

Spengler, Bruno | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Už první díl kvalifikace napověděl o její průběhu. Z dalších bojů byli vyřazeni Rockenfeller, Luhr, Stoddart, Abt, Winkelhock a Vanina Ickx. Především v případě Němce Winkelhocka zastupujícího zraněného Kristensena šlo o zklamání, připočteme-li k tomu fakt, že jedno ze čtyř nejnovějších Audi prohrálo souboj se všemi Mercedesy, a to i s těmi dva roky starými.

Přestože Premat nakonec z posledního místa postoupil, k mechanikům dovezl vůz na třech kolech. Zadní levá pneumatika se uvolnila a zdálo se, že jde o zlomený závěs. Mechanici však v souboji s časem vyhráli a Francouz postoupil z druhé části díky vynikajícímu kolu, jedinému, které měl k dispozici. To se však nepodařilo Ekströmovi, Schneiderovi, Tomczykovi, Carrollovi, Paffettovi a Laudovi. Premat byl tak ve finále jediným zástupcem Audi proti sedmi Mercedesům.

V rozhodující závěrečné části se znovu ukázalo, že z pilotů letošních Mercedesů je největším favoritem na titul Spengler, který nezaváhal a vybojoval si další pole position. V první řadě ho doplní vítěz kvalifikace z předchozího závodu Häkkinen. Třetí místo vybojoval překvapení sezony di Resta s dva roky starým Mercedesem, na kterého nestačil ani obhájce titulu Schneider, ani Green se čtvrtým vozem stáje H.W.A. Na Premata zbylo druhé místo třetí řady.


Vytisknout

Diskuze: Kvalifikace triumfem Spenglera a Mercedesu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Ekström, Mattias

Audi dostanou nastavení podle Ekströma

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud