Alonso by v DTM propadl

Pavel Stavebník, 5. ledna 2007, 09:53 Google+

Bývalý účastník seriálu DTM Jean Alesi, který patřil v německém šampionátu k populárním osobnostem s bohatými zkušenostmi z Formule 1, by si na Fernanda Alonsa určitě v DTM nevsadil.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Německý šampionát cestovních vozů sice nemá bohaté startovní pole na značky vozů, ale co se týče jmen a zajímavosti závodů, je populární a sledovaný.

Nedávno jsme se snažili odpovědět na otázku, proč se hvězdám a šampionům Formule 1 v DTM příliš nedaří. Dvojnásobný mistr světa F1 Mika Häkkinen se musel po dvou sezonách spokojit s pouhým jediným vítězstvím, Heinz Harald Frentzen s několika málo pódiovými umístěními a jedním pole position a Alan McNish propadl s Audi úplně. V tomto směru se nejlépe vedlo Jeanovi Alesimu, který získal pro Mercedes tři vítězství.

A právě končící Alesi si dovolil otevřeně hovořit o příčinách menší konkurenceschopnosti pilotů zvučných jmen. V první řadě není podle něj možné v DTM vůz nastavit přesně k obrazu svému, ať už díky menším možnostem ladění vozu, minimu testů a nebo malé podpoře výrobce. Čím osobitější styl jízdy, tím v DTM hůře.

Podle Francouze by proto neuspěla s Audi nebo Mercedesem ani současná hvězda Formule 1 Fernando Alonso. „Kdybyste dnes posadili Alonsa do vozu DTM, mohl by to se svým extrémním stylem jízdy zabalit, a to je v současné době nejlepším jezdcem světa,“ uvedl Alesi.


Foto: Renault ČR

Vytisknout

Diskuze: Alonso by v DTM propadl

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Rozhovor s T. Engem o startu v Daytoně

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud