Frentzen z pole position, poprvé v DTM

Daniel Šupa, 28. října 2006, 14:24 Google+

Hockenheimring - kvalifikace; Bývalý pilot Formule 1 Heinz Harald Frentzen dokázal vybojovat při poslední letošní kvalifikaci svoji první pole position v kariéře pilota šampionátu DTM.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Frentzen, Heinz Harald

Frentzen, Heinz Harald | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Na suché dráze se při dnešní kvalifikaci znovu nedařilo Alesimu, kterého v první skupině mimo hru doplnili Margaritis, Stoddart a Lauda. Vanina Ickx se měření sil nezúčastnila, neboť při dopoledním tréninku na mokré dráze nezvládla smyk svého vozu, který následně o bariéru kolem tratě poškodila natolik, že nebylo v silách mechaniků Audi stáje Midland  opravit.

Do druhé desetiminutové vyřazovací části sice nejlépe vyjel Kaffer s Audi jako první jezdec, ale brzy byl jeho čas překonán favority závodu. O nejlepší čas se přetahovali mladíci Mercedesu Green a Spengler, ale nejrychlejším byl nakonec Tomczyk s Audi před Schneiderem na Mercedesu. Do finále nepostoupili Kaffer, Ekström, Abt, Scheider, Mücke a Stippler. Především další kvalifikační neúspěch šampiona sezony 2004 Ekströma je zarážející.

Mercedes se ukázal i v dnešní kvalifikaci velmi rychlým. Letošní šampion Schneider na své mladší týmové kolegy Spenglera a Greena nestačil, podobně i Häkkinen. Jezdci Audi dokončovali svá ostrá kola až za konkurencí od trojcípé hvězdy, ale jak Kristensen, tak následně Tomczyk na duo Mercedesu nestačili. Všechny pak překvapil zbývající člen spojených kruhů Frentzen, jenž si dnes zajistil své debutové pole position v DTM.


Foto: dtm.de

Vytisknout

Diskuze: Frentzen z pole position, poprvé v DTM

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Spengler, Bruno

Odpoledne Spengler a opět Mercedes

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud