Ryan Briscoe prorazil smůlu a konečně vyhrál

iM3, 1. června 2008, 22:03 Google+

MILWAKUEE - ZÁVOD; Z první řady odstartovali mladíčci Andretti - Rahal, avšak šachovnicový praporek neviděli. Závodu dominoval Dixon, ale na závěrečná kola se nejlépe připravil Briscoe.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Briscoe, Ryan

Briscoe, Ryan | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

Ryan Briscoe získal v sérii IndyCar premiérové vítězství a ve startovním poli se zařadil po bok Dixona, Kanaana, Wheldona, Castronevese, Patrick, Rice, Andrettiho a Rahala, kteří si taktéž v minulosti odvezli cenu pro vítěze závodu IndyCar.

Avšak nejenom pro Briscoeho znamenal triumf zásadní milník. Pro Team Penske to bylo třísté prvenství v historii a první od červnového závodu v Texasu. Australský pilot neměl šťastný vstup do sezóny, z pěti závodů třikrát nedojel a ve zbylých dvou se nedostal ani do první pětky. Nyní se zdá, že se smůly zbavil. „Teď je maximálně spokojený, toto vítězství bylo potřeba, aby prolomil ledy. Myslím, že teď uvidíme zcela nového jezdce,“ řekl spokojený Roger Penske.

Ryan Briscoe debutoval v roce 2005 v týmu Chipa Ganassiho. Týmovým kolegou mu byl Scott Dixon. Bohužel v samém závěru sezóny absolvoval těžkou nehodu při níž utrpěl několik zlomenin. V následující sezóně se léčil a pro rok 2007 nenašel angažmá, vyjma závodu Indianapolis.

„První vítězství v jakékoliv sérii je velmi důležité, protože mezi výhrou a prohrou je minimální rozdíl,“ řekl Briscoe, jenž startoval z jedenáctého místa. Závodu dominoval Scott Dixon, ale v 177. kole převzal Briscoe vedení o které s ním potom do závěrečným metrů bojoval. Poté pouhé dvě kola před cílem došlo ke kolizi mezi Andrettim, Carpenterem a Meirou a na dráhu vyjel pace car, to rozhodlo.

Další závod na oválu v Texasu se jede již tento víkend v neděli ve dvě hodiny ráno.
Vytisknout

Diskuze: Ryan Briscoe prorazil smůlu a konečně vyhrál

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

GP Itálie - Italové nezklamali

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud