Spengler vypálil rybník Audi

Daniel Šupa, 19. srpna 2006, 14:33 Google+

Nürburgring – kvalifikace; Napínavý závěr kvalifikace přinesl pole position Spenglerovi, jehož doplní v první řadě Kristensen. Häkkinen se do finále na rozdíl od Frentzena neprobojoval.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Spengler, Bruno

Spengler, Bruno | foto: dtm.de

Sdílejte článek

V základní části dnešního kvalifikačního klání neuspěli Lauda, Stoddart, Kiesa, Ickx, Stippler a překvapivě i Jean Alesi.

Ve druhé části chyboval Bern Schneider, ale vůz dokázal na trávě před svodidly zvládnout bez poškození. Časovým sítem těsně neprošel dvojnásobný šampion Formule 1 Häkkinen, za kterým budou zítra startovat Tomczyk, Margaritis, la Rosa, Scheider a Kaffer.

O pole position spolu v úvodu rozhodující části kvalifikace bojovali Ekström, Kristensen a Green, ale jejich časy překonal i Spengler a následně vedoucí jezdec šampionátu Schneider. Frentzen sice využíval každého centimetru dráhy, ale svým časem zaostal jak za Mückem, tak Abtem s rok starými vozy.

Schneider kontroloval situaci, ale už svůj čas v posledním ostrém kole nezlepšil. Ekström chyboval ve výjezdu ze šikany a bude startovat pátý. V samém závěru překonal Schneidera jeho hlavní konkurent v boji o titul Kristensen.

Obrovskou radost a gratulace na pitwall Audi ale rychle přerušil Bruno Spengler. Zdálo se totiž, že na Kanaďana stále ještě jedoucího své rozhodující letmé kolo vedení Audi úplně zapomnělo.  Nebylo pak možno se připomenout lépe, než sebrat čtyřem kruhům nejlepší startovní pozici do zítřejšího závodu ziskem své první pole position v DTM.

Přestože Heinz Harald Frentzen postoupil do finále, ze stínu Ekströma a Kristensena nevystoupil, navíc prohrál i s Abtem, jenž už druhý rok závodí se starším vozem.


Foto: dtm.de

Vytisknout

Diskuze: Spengler vypálil rybník Audi

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Herta, Bryan

IRL má týdenní dovolenou

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud