DTM také s novou kvalifikací

Daniel Šupa, 26. března 2006, 21:26 Google+

Na slavnostním představení účastníků letošní sezony byly zveřejněny podrobnosti kolem nového formátu kvalifikace a váhové limity srovnávající rozdíly mezi nejstaršími a nejnovějšími vozy.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Abt - Ullrich - Aufrecht

Abt - Ullrich - Aufrecht | foto: www.auto-news.cz | Tomáš Musil

Sdílejte článek

DTM se nechala inspirovat s novou kvalifikací formulí 1, přitom do minulého roku používané super pole bylo paradoxně základem pro současnou podobu kvalifikace F1. Prvních 14 minut bude vyhrazena dráha všem účastníkům, tedy v tuto chvíli dvaceti vozům. Po sedmi minutách se na dráze objeví už jen čtrnáct nejrychlejších z prvního bloku a šest vozů zůstane v garážích. Ve druhém desetiminutovém bloku bude vyřazeno dalších šest nejpomalejších a po další sedmiminutové přestávce si to ve třetím, už jen sedmiminutovém bloku, rozdá osm nejrychlejších o pozice v prvních čtyřech řadách startovního roštu.

Váhový handicap bude zvýhodňovat přirozeně starší vozy. Minimální hmotnost auta specifikace 2004 bude 1020 kg, u vozu z roku 2005 činí minimální váha 1060 kg a minimum pro letošní specifikaci je stanoveno na 1070 kg. Přitom se znovu uplatní přitížení vozů specifikace 2006 jedné značky za vítězství, a to 5 kg. Maximální závaží může mít ale hodnotu jen deset kilogramů proti loňským dvaceti. Cílem je maximální vyrovnání podmínek všem jezdcům a spokojený divák...


Foto: Auto News Network

Vytisknout

Diskuze: DTM také s novou kvalifikací

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Rice, Buddy

Paul Dana zahynul v poslednom tréningu!!!

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud