Papež Benedict XVI. požehnal motocyklům Harley-Davidson

iMotorSport.cz, 4. října 2012, 13:26 Google+

Tisíce příznivců americké legendární značky Harley-Davidson se těší na příští rok, kdy vypuknou oslavy 110. výročí jejího založení. Nejrozsáhlejší evropské oslavy se budou odehrávat během června v Římě. Značku podporuje dokonce i sám papež Benedict XVI., který se setkal s rodinou zakladatelů a požehnal dvěma pamětním motocyklovým nádržím. Odpočítávání začátku oslav bylo zahájeno!

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
371

| foto: Archiv MOTO365.cz

Sdílejte článek

Willie G. Davidson, vnuk jednoho ze zakladatelů, a Bill Davidson, viceprezident muzea Harley-Davidson se osobně setkali s papežem Benedictem XVI. Během audience papež požehnal a podepsal dvě motocyklové nádrže, které budou vsazeny zpět do motocyklů. Jeden exemplář se vrátí do muzea Harley-Davidson v Milwaukee a druhý bude vydražen na podporu nadace Good Samaritan.

Oslavy proběhnou v Římě během prodlouženého víkendu 13. – 16. června 2013. Naplánována je velká party v přístavu Ostia, jízda historickým středem Říma, plus dva megakoncerty na olympijském stadionu. Vyvrcholením bude papežské požehnání 1 400 motocyklům na náměstí svatého Petra.

Vytisknout

Diskuze: Papež Benedict XVI. požehnal motocyklům Harley-Davidson

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

Pedrosa vyhrál v Aragonsku, Abraham dojel devátý

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud