Hungaroring: BMW slaví v neděli hattrick

-haj / iMotorSport.cz, 3. června 2018, 22:08 Google+

Marco Wittmann zachránil až doposud velmi nepodařený víkend pro BMW vítězstvím v nedělním závodu. Závod měl však ke standardnímu průběhu hodně daleko, když se v boxech při několika incidentech zranil traťový komisař i mechanici.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Wittmann, Marco

Wittmann, Marco | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

Krátce po startu závodu začal padat lehký déšť, avšak nebyl natolik silný, a tak se většina pole rozhodla zůstat na suchých pneumatikách. Za další chvíli se rozpršelo podstatně víc, a tak vítěz kvalifikace, Lucas Auer, zajel do boxů pro mokré pneumatiky. Jenomže se mu nepodařilo zastavit svůj Mercedes včas, trefil několik mechaniků a naboural do boxů.

V dalším kole zamířila do boxů naprostá většina jezdců, ale Edoardo Mortara trefil konstrukci, která je u místa v boxech. Ta spadla na jeho auto. Také Bruno Spengler nedokázal zastavit včas a srazil několik mechaniků. Do boxové uličky tak musela vyjet sanitka, což vedlo k okamžitému zastavení závodu. 

Po restartu vedl Auer, Mercedes okupoval všechny pozice v TOP6. Trať ale klouzala a před Rakušana se dostal Pascal Wehrlein. Před zastavením závodu do boxů stihli zajel Auer, vítěz včerejšího závodu, Paul Di Resta, a Mortara, na čele závodu byly tou dobou tři zbývající Mercedesy Wehrleina, Garyho Paffetta a Daniela Juncadelly. Za skoro suchých podmínek začal podstatně ztrácet Paffett jedoucí na mokrých gumách a do boxů zajížděl z až 17. místa. Trápení Brita umožnilo Wehrleinovi trochu poodjet, Juncadella jej ale brzy dojel a v zatáčce číslo 1 jej předjel. 

Tuto dvojici Mercedesů následovali Nico Müller a Jamie Green s Audi, kteří byli posledními jezdci, kteří ještě nestavěli. Pak už byla řada pilotů BMW v čele s Philippem Engem, dále pak následovali Wittmann, Timo Glock a Joel Eriksson. Juncadella se rozhodl pro svoji zastávku až osm minut před koncem závodu, do kterého se ale vrátil až na 14. místě. Do vedení se po všech povinných zastávkách posunul Wittmann, který překonal značkového kolegu Enga. Němec si tak připsal první vítězství sezony před Timem Glockem. Ten celý závod doháněl, když jej na startu roztočil Müller a podařilo se mu překonat i Enga. Nováček v barvách BMW obsadil poslední místo na stupních vítězů. 

Vzhledem k tomu, že Paffett dojel poslední, tak Glock převzal zpět průběžné vedení v šampionátu. Teď má náskok 11 bodů. Čtvrté místo bral Mike Rockenfeller s Audi, který ke konci ještě tlačil na Enga, překonat jej se mu ale nepodařilo. Body za páté místo bral Paul di Resta na Mercedesu. Za ním ale byla další tři BMW - Erikssona, Spenglera a Augusto Farfuse.

Výsledky nedělního závodu naleznete: zde

Výsledky nedělní kvalifikace naleznete: zde

Vytisknout

Diskuze: Hungaroring: BMW slaví v neděli hattrick

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

di Resta, Paul

Hungaroring: V sobotním závodu v Maďarsku vítězí di Resta s Mercedesem

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud