WEC: Kolektivní testování je za dveřmi, účast bude téměř stoprocentní

iMotorSport.cz, 10. března 2017, 07:15 Google+

Z osmadvaceti závodních vozů, přihlášených do letošního ročníku Mistrovství světa vytrvalostních závodů, se na počátku dubna na okruhu Monza sejdou téměř všichni protagonisté.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Start závodu WEC na Fuji Speedway

Start závodu WEC na Fuji Speedway | foto: Toyota Motorsport GmbH

Sdílejte článek

Dvoudenní testování v termínu 1.–2. dubna si nechá ujít pouze druhý vůz týmu CEFC Manor, jinak dorazí všichni. V kategorii LMP1 se sejdou tovární prototypy Porsche a Toyota a pátým členem bude soukromý tým ByKolles s modelem ENSO CLM P1/01 s motorem Nissan. Dohromady tak bude k vidění pět prototypů LMP1.

V LMP2 bude na Monze devítičlenná skupinka, což je o jednoho účastníka méně než v nadcházející sezóně. Dvoučlenný Manor totiž do Itálie přiveze pouze jeden prototyp ORECA 07 namísto dvou. Právě francouzský výrobce ORECA bude mít v šampionátu prakticky monopolní postavení. Všechny týmy využívají novou generaci jménem ORECA a to platí i v případě stáje Signatech Alpine, která ovšem používá označení vozu Alpine A470.

Vedle Manoru a dvou prototypů od Alpine se v Monze ukážou týmy G-Drive a TDS. Po dvou autech budou mít Rebellion a Jackie Chan DC Racing.

Kategorie GTE-Pro továrních týmů bude kompletní. Pod bannerem AF Corse uvidíme dvojici vozů Ferrari 488, z Británie dorazí Fordy GT a modely Aston Martin Vantage a premiéra ve WEC čeká na nové Porsche 911 s motorem uprostřed.

Stejně jako LMP1 bude obsazená kategorie GTE-Am. Dva loňské modely Ferrari 488 nasadí týmy Spirit of Race a Clearwater Racing, Porsche se ukáže v barvách Dempsey-Proton Racing a Gulf Racing a chybět nebude stálice této kategorie – Aston Martin.

Takzvaný prolog bude volně dostupný pro diváky.

Listina přihlášených najdete ZDE

Vytisknout

Diskuze: WEC: Kolektivní testování je za dveřmi, účast bude téměř stoprocentní

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

FIA WTCC, Slovakia Ring 2016

WTCC upustí od plánovaného nasazení vozů TCN2

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud