WTCC upustí od plánovaného nasazení vozů TCN2

iMotorSport.cz, 9. března 2017, 22:02 Google+

Světová rada motorsportu oznámila, že v letošním roce nakonec nedojde k vypsání tzv. třídy WTCC-2. Kromě toho se změny týkají i kalendáře.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
FIA WTCC, Slovakia Ring 2016

FIA WTCC, Slovakia Ring 2016 | foto: Ondřej Laušman / iMotorSport.cz / INCORP images

Sdílejte článek

Změny ve světovém šampionátu FIA WTCC dnes posvětila Světová rada motorsportu na zvláštním zasedání. Třída WTCC-2 byla vypsána krátce pro ohlášení odchodu Lady z WTCC kvůli obavám o počet vozů na startu letošní sezony. Tato třída však údajně nebude potřeba.

"Uvažovaná třída WTCC-2 ze zasedání Světové rady motorsportu ve dne 30. listopadu byla zrušena. Stalo se tak, aby se komise závodů cestovních vozů a promotér šampionátu mohli v letošní sezoně soustředit pouze na třídu TC1," stojí v prohlášení mezinárodní automobilové federace FIA.

Seznam přihlášených do letošní sezony WTCC bude zveřejněn 14. dubna. V tuto chvíli je přihlášeno 12 jezdců, nicméně tohle by nemělo být konečné číslo. Oficiální stránky WTCC v tuto chvíli počítají dokonce s 16 jezdci.

Světová rada motorsportu také potvrdila přesun argentinského podniku ze 6. srpna na 16. července. Stejně tak schválila přesun čínského závodního víkendu ze Šanghaje na okruh Ningbo.

Vytisknout

Diskuze: WTCC upustí od plánovaného nasazení vozů TCN2

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Tom Coronel

Coronela čeká třináctá sezona ve WTCC

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud