Nashville: Strastiplné vítězství Franchittiho

ar1, 17. července 2005, 03:26 Google+

Dario Franchitti po posledním restartu vyhrál závod v Nashvillu, jenž se odjel ve stínu mnoha poruch a nehod.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Franchitti, Dario

Franchitti, Dario | foto: Ron McQueeney/IRL

Sdílejte článek

Na druhou pozici se tři kola před cílem dostal Sam Hornish jr (Marlboro Team Penske), když ještě v poslední žluté fázi jezdecké pole vedl nakonec až třetí jezdec v cíli Patrick Carpentier (Red Bull Cheever Racing).

Mnoho jezdců odstoupilo pro technickou poruchu a také diváci jak doma u TV, tak na oválu v Nashvillu mohli vidět i poměrně dost nehod. Jednu z nich a první odstoupení ze závodu absolvoval i český jezdec Tomáš Enge (Panther Racing).

Do jedné z kolizí se dostal i Tony Kanaan (Andretti Green Racing), jenž díky prasklému pravému přednímu závěsu kola stáhnul do ochranné zdi s sebou i Darrena Manninga (Target Chip Ganassi Racing).

Andretti Green Racing vůbec poprvé v sezoně a za poslední roky prožil nejhorší závod, když mu v boxech pro technické potiže museli vzdát závod ještě Bryan Herta a Dan Wheldon. Záplatu na duši majitelů týmu však pojistil Dario svým letošním prvním vítězstvím. Danica Patrick, jenž startovala společně se Scheckterem z první řady protnula cílovou čáru na konečné 7. pozici. V závodě dokonce i vedla, ale to díky tomu, že ve žluté fázi nezajela do boxů. Dnes ani tým Bobbyho Rahala tedy neměl svůj den, protože Meira skončil v závodě při nehodě a Buddy Rice musel vzdát závod pro technickou poruchu.

Tomas Scheckter si také tento závod asi představoval jinak. V závěrečně části dokonce bojoval o vedení, ovšem když se dostal do kolize a ze závodu také musel odstoupit. Jediný zástupce týmu Panther Racing Buddy Lazier dojel do cíle na 9. pozici. Závod to byl dozajista napínavý, čemuž ke konci ještě přispěla blížící se bouřka, která však do závodu nakonec naštěstí nezasáhla. Již příští týden se pojede další závod z třítýdenní série závodů, který zavítá do Milwaukee na zdejší Míli.

Foto: IndyCar Media

Vytisknout

Diskuze: Nashville: Strastiplné vítězství Franchittiho

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Prost, Alain

Alain Prost opět zářil a vítězil

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud